Lumea de maine

Lumea de maine

 

Spuneam ca speranta de viata, in conditiile existente peste 30 de ani, va fi de peste 100 de ani.

Vor contribui la aceasta si locuintele „smart” in care ambianta, necesitatile personale, intr-un cuvant, confortul, va fi stabilit si monitorizat de catre aceasta, care se va ocupa si de aprovizionare (vezi I.o.T.) dar si de optimizarea consumului de apa, energie electrica si termica si, de ce nu, si de hrana, pentru ca nu este logic sa se cheltuie bani pentru adaugarea pe corp a unor kilograme de grasime care nu folosesc la nimic dar consuma destul de multa energie pentru transportul ei dintr-un punct in spatiu, in altul! Omul biologic va avea cea mai importanta sarcina: sa mentina, in permanenta,  in conturile bancare, suficienti bani pentru a acoperi toate cheltuielile, pentru a evita blocarea sistemului.

Fiecare om va avea o identitate digitala care va fi integrata intr-o infrastructura mondiala, care va coordona viata pe toata planeta: va evita conflictele armate, va intreprinde actiuni umanitare si va distribui resursele intre locuitori conform cu necesitatile si contributia la dezvoltarea omenirii. Cei mai activi dintre oameni, dar in acelasi timp si mai eficienti, vor avea functii importante, de administrare.

Lumea de maine

Lumea de maine

Evident ca in acest viitor luminos, in lumea de maine, vor disparea o serie de elemente, precum si productia lor,  pentru ca nu vor mai fi necesare, o mare parte din bunurile de folosinta personala si nu numai – imbracaminte, incaltaminte, vase si obiecte de design – vor fi „tiparite” la imprimanta 3D, in modelele si culorile dorite de fiecare utilizator, acesta trebuind sa achizitioneze doar programul respectiv si materia prima, in cazul in care este mai cu „dare de mana” si isi permite o imprimanta proprie, in caz contrar trebuind sa foloseasca una de uz comun dintr-o „tipografie” specializata pe servicii catre populatie.

Dar imprimantele 3D nu vor avea doar rolul acesta „marunt” de satisfacere a necesitatilor de uz general ale populatiei! Se vor realiza cu ajutorul lor „piese de schimb” umane, protezele vor fi deja banale, se vor realiza – se realizeaza deja – oase, dinti, vertebre dar se vor „tipari” si cartilagii, tesuturi, valve ale inimii, o parte din materiale sintetice iar altele din celule, unde este posibil chiar prelevate de la pacientul in cauza!

Domeniul constructiilor va fi, si el, beneficiarul acestei tehnologii revolutionare.Se vor construi nu numai caramizi sau elemente de constructii, ci chiar si locuinte „dintr-o bucata”.

In domeniul auto si aero, deja se realizeaza piese de schimb cu ajutorul acestei tehnologii, iar la Salonul auto de la Detroit s-a tiparit chiar un automobil! Chinezii n-au ramas nici ei in urma! Ce au realizat puteti vedea singuri: http://3dprint.com/53532/chinese-3d-printed-car/

Dupa cum vedeti, lumea de maine arata foarte frumos, pentru majoritatea pamantenilor! Pentru ca vor fi si oameni care nu vor accepta acest progres, unii din motive religioase, altii din spirit de fronda iar o parte pentru ca nu suporta sa fie constransi sau restransi intr-un spatiu unde nu au libertate absoluta de miscare si de decizie. Acestia vor respinge identitatea digitala, robotii si casele inteligente si se vor retrage intr-un spatiu natural, un spatiu – cum e la moda acum sa se spuna – BIO.

 

Daca doriti informatii , noutati sau sfaturi, intrati pe sectiunea „BLOG” a site-ului PC Laptop, iar daca aveti probleme cu tehnica de calcul,  sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri le vor rezolva cat se poate de repede, garantat!

 

Va steptam pe la noi!

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.