Cand va disparea computerul

Cand va disparea computerul?

 

In 2045, desigur! Ele vor fi inlocuite de alte dispozitive si echipamente care vor prelua toate serviciile pe care le fac acestea in zilele noastre. Daca ne uitam in urma cu 30 de ani, calculatorul personal era abia nascut, nici limbaj ca lumea nu avea si nici… ferestre! Prin extrapolare, peste 30 de ani, luand in considerare evolutia exploziva a tehnologiilor din domeniul informatic, dar si promisiunile, unele deja „palpabile”, cum ar fi I.o.T. si computerele cuantice, putem aprecia, cu putine „sanse” de a gresi, ca… viitorul vine din trecut! Deci, trebuie sa recitim cartile SF ale copilariei, cu precadere Isaac Asimov, in special „I, Robot” si, neaparat, adoptate cele trei legi ale roboticii!

 

Cand va disparea computerul

Cand va disparea computerul… vor aparea robotii!

In 2045, cand va disparea computerul, langa miliardele de pamanteni vor evolua aproape tot atati roboti, cere vor prelua toata munca fizica, oamenii rezervandu-si muncile de imbunatatire a programelor robotilor. Inca nu se poate spune cu certitudine ce procent dintre acestia vor fi „hibrizi” pentru ca barierele dintre „specii” se vor estompa, oamenii vor avea unele organe executate la imprimata (3D, evident!), controlate electronic, protezarile vor fi deja ceva banal, prin corpul nostru se vor plimba nestingheriti nanorobotii, executand „misiuni” esentiale vietii, cum ar fi „livrarea” de medicamente direct la locul unde este necesar a fi aplicata interventia, dar nu se vor plimba aiurea, dupa bunul lor plac, ci ghidati de „robo-medicul” care citeste „in cloud” datele prelevate de senzorii din corpul nostru si vor decide si vor actiona precis si la timp! Intuiti ca, datorita acestor noi conditii de trai, speranta de viata va fi peste 100 de ani!

 

Aceasta este o posibilitate, nu si o certitudine! Alexander Gostev – Chief Security Expert la Kaspersky Lab –  este de parere ca „odată cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni și mai inteligente, iar utilizatorii vor fi nevoiți să țină pasul. Putem fi siguri că infractorii cibernetici vor deveni mai creativi și vor face eforturi pentru a exploata orice noutate IT pentru a-și atinge propriile obiective ostile. Ce este clar este că, oricum ar arăta lumea noastră peste 30 de ani, trebuie să începem să ne îngrijim de confortul, siguranța și bunăstarea ei încă de acum. Tehnologia este doar un instrument, și depinde doar de noi dacă o utilizăm în scopuri pozitive sau negative”.

Vom continua sa ne imaginam cum va fi viata noastra peste 30 de ani in urmatorul articol: Lumea de maine!

 

Daca doriti informatii , noutati, sau aveti nevoie de „traduceri” de termeni „de neinteles” din domeniul IT, ori daca sunteti curiosi cand va disparea computerul, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor explica fiecare termen tehnic in parte, pentru a va ajuta sa fiti un om informat, pentru ca aceasta este spre binele laptopului, desktopului sau tabletei pe care il / o aveti in dotare… cat o sa le mai aveti!

 

Va steptam, oricand!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.