Computerul de maine

Computerul de maine

 

Cum arata computerul de maine? Nu se stie! Sau, cel putin, nu se stie cu exactitate, cateva directii se intrezaresc deja, dar evolutia este imprevizibila, ca mai in toate domeniile. Tendinte certe se observa in trei directii principale: dezvoltarea tehnologiilor existente, cercetari in domeniul calculatoarelor cuantice si integrarea lumii virtuale in lumea reala. Sau facut pasi importanti in toate cele trei directii asa incat in urmatorii cativa – nu multi – ani, vom avea parte de modificari substantiale si fundamentale in acest domeniu fascinant care ne transfera, incet-incet, in lumea S.F.-urilor de acum cateva zeci de ani in urma! Cei care au trecut de jumatate de veac si au prins colectia „Povestiri stiintifico-fantastice” (1954 – 1974) stiu la ce ma refer.

Computerul de maine - Intel Compute Stick + TV

Computerul de maine – Intel Compute Stick + TV

Computerul de maine - Intel Compute Stick

Computerul de maine – Intel Compute Stick

Dezvoltarea tehnologiilor existente a fost si este inca o directie pe care se mai poate merge dar se observa o schimbare a sensului: in prima faza s-a pus accentul pe imbunatatirea performantelor, fara a se pune mare accent pe dimensiuni (o placa video performanta de astazi este mult mai mare decat una de acum 5 sau 10 ani, un laptop de top, pentru gaming, este mult mai mare si mai greu dacat unul de acum cativa ani), apoi s-au indreptat cercetarile in celalalt sens, al miniaturizarii. Au aparut laptopuri high-end subtiri si usoare – acesta a fost primul domeniu abordat, al portabilelor – iar acum s-a trecut si la segmentul desktop-urilor, in sensul ca acestea vor fi sortite disparitiei, cel putin in forma pe care o cunoastem, vor deveni ultra-super-extra portabile. Asa ca… daca doriti un computer de nivelul unuia de acum 1-2 ani in urma, mergeti la eMAG si cumparati unul, sub forma unui stick, cu procesor Intel Atom cu 4 nuclee (quad-core), 2 GB de RAM si hard Flash de 32 GB (extensibil cu micro SD), la 550 lei (490 lei nitel zgariat J ). Nu-ti vine sa crezi ce mai are, in cei 103,4 x 37,6 x 12,5 mm.! Are Wireless b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 2.0, HDMI, card reader si… Windows 8.1 si Antivirus Plus de la McAfee instalate! Tot ce trebuie sa faci este sa „infingi” stick-ul in orice televizor sau monitor cu HDMI si sa conectezi, prin Bluetooth, o tastatura si un mouse si ai un computer „desktop” complet, gata de utilizare. Un sistem asemanator gasiti si la Altex, la 562,39 lei. Acesta este computerul de maine pe care il gasiti astazi…

Celelalte doua directii, in Calculator sau multifunctional ?

Daca doriti informatii , noutati sau sfaturi, intrati pe sectiunea „BLOG” a site-ului PC Laptop, iar daca aveti probleme cu computerul sau laptopul,  sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri le vor rezolva cat se poate de repede, cu garantie!

 

Va steptam!

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.