Devirusarea este cheia ideala pentru integritatea si protejarea informatiei. Virusii sunt creati pentru a citi, a modifica si  a raspandi informatia din calculator pentru a putea fi folosita ulterior in diferite scopuri.

Peste 90% din virusi sunt daunatori calculatorui, iar marea majoritate a acestora sunt virusi inofesivi, acestia au scopul doar de a copia si a trimite informatii (malware, spyware).

O alta varianta a virusilor de a va capta atentia se intampla atunci cand sunteti insitiintat ca aveti un virus in calculator, iar acesta vă va solicita o suma de bani pentru eliminarea virusului.

Cum va puteti da seama daca laptopul a fost virusat si care sunt semnele virusilor activi in sistemul de operare?

 • laptopul nu functioneaza in parametrii normali (merge greoi)
 • se deschid pagini de internet fara acordul dumneavoastra (sunteti infectat cu spyware, virusul detine controlul asupra pc-ul, avand control total asupra oricai informatie din calculator)
 • o fereastra de atentionare de virus va este data la cunostinta odata cu pornirea calculatorului (o alta incercare a virusilor de a va face sa platiti o suma de bani pentru a putea scapa de ei)
 • procesorul pc-ului sau al laptopului functioneaza tot timpul la maxim
 • nu puteti avea acces la anumite fisiere, task manager, internet explorer sau control panel (virusii nu va vor lasa sa accesati diferite fisiere care v-ar putea scapa de ei)
 • erroare la instalarea oricarui antivirus sau al altui program de tip .exe
 • blocarea imaginii, a sistemul de operare, errori multiple la accesare fisierelor, alte fenomene cu caracter informatic (criptare informatii, parolare fisiere, eroare dll, ntld, 401, etc)

Pentru o mai buna gestionare a informatiei, utilizati un antivirus gratuit. Din lista programelor antivirus gratuite pe care vile recomandam se regasesc: Avira Antivirus, AVG si Nod32.

Inginerii nostri va stau la dispozitie pentru o devirusare profesionala si asistenta in protejarea informatiei.

Echipa pclaptop.ro

2 comentarii

 1. Sunt Cristina Tecu mama lui Tudor Tecu care detine un laptop HP Pavilion 16-a004NQ, serie 5CD033BFSQ si care a virusat laptop-ul apasand pe un executabil in boot in driver X: Intrebarea pe care o pune dvs. este daca se poate face o verificare a componentelor laptopului, cum ar fi ssd (daca este virusat) si sa se efectueze devirusarea lor. Tudor a pozat cu telefonul imaginea executabilului si ceea ce a facut executabilulul si poate trimite pozele pe Whats App. Nr. lui de telefon este 0720803910.

  Cu multumiri,
  Cristina Tecu

 2. Bună seara,
  Fisierele din laptopul meu au extensia redo si pozele au extensia npsk. Ma puteti ajuta sa le recuperez? Sunt documente și poze extrem de importante pentru mine!
  Si cam cat ar costa această operațiune?
  Multumesc!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment