Google utilizeaza computerul cuantic al NASA

Google utilizeaza computerul cuantic al NASA

 

Despre computerul cuantic am mai vorbit in articolele Va aparea laptopul cuantic si Posibilitatile calculatoarelor cuantice. Reamintim, pe foarte scurt, despre calculatoarele cuantice. Spre deosebire de cele „normale”, pe care le utilizam cu totii, care lucreaza cu un sistem binar, diferentierea bitilor de date facandu-se prin intermediul cifrelor 0 si 1, calculatoarele cuantice pot pune bitii de date simultan in cele doua stari, 0 si 1. Potentialul urias al acestor computere ar putea ajuta la intelegerea multor fenomene din fizica clasica, teoretica, dar si din inteligenta artificiala, permitandu-le oamenilor de stiinta determinarea unei varietati de solutii simultan. Ca avantaje „secundare”, o enorma economie de energie si o viteza de procesare incredibila, mai mare cu multe ordine de marime decat  cea obisnuita.

Parteneriatul Google cu NASA deschide posibilitati aproape infinite pentru ca se va putea aborda cu succes cerecetarea retelelor neurale si in domeniul inteligentei artificiale.

Google utilizeaza computerul cuantic al NASA

Google utilizeaza computerul cuantic al NASA

Intelegerea modului de procesare cuantica este foarte dificil de inteles pentru persoanele care nu lucreaza in domeniu, de aceea Google a creat o prezentare video care incearca, prin explicatii simple, sa ne ajute sa ne facem o idee despre aceasta.

Aceasta dorinta a Google nu este noua, inca din anul 2009 s-a incercat colaborarea cu compania care cerceta procesarea cuantica D-Wawe in scopul studierii algoritmilor cuantici.

Echipa Google Quantum A.I. a scris intr-un mesaj publicat pe Google+:

Suntem in primele zile dar credem ca procesarea cuantica ne poate ajuta sa rezolvam cele mai complicate probleme ale lumii legate de stiinta. Suntem interesati despre cum procesarea cuantica va avansa in invatarea unei masini, o tehnologie ce poate fi aplicata virtual oricarui domeniu: de la gasirea unui remediu pentru o boala sau pentru intelegerea climatului planetei.

Reusita cercetarilor efectuate la Google Quantum ar putea sa ii puna in pozitia de a fi capabila sa ne ofere ceea ce ne dorim, inaide de a ne face cunoscuta cererea!

Daca aveti probleme cu sistemele de calcul – orice fel de probleme – va asteptam sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste, rezolvand prompt si profesionist problemele, garantat!

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.