Ecran crapat: Cauze si Solutii

ecran crapatUna dintre cele mai intalnite probleme cu care va puteti confrunta in cazul laptopurile este cea ce implica un ecran crapat. Fie ca vorbim despre o simpla zgarietura, sau chiar si o crapatura in toata regula, o astfel de problema poate aparea oricand si in cele mai neasteptate momente. Din aceasta cauza este bine ca utilizatorii sa stie ce anume provoaca un ecran crapat si ce pasi trebuiesc urmati astfel incat sa tratati problema intr-un mod eficient. Noi va putem oferi doar sfaturi practice care va pot ajuta cu chestiuni minore, insa atunci cand vine vorba de probleme grave, este indicat sa apelati la noi, la un service notebook autorizat, dotat cu echipamente performante si de o foarte buna calitate (nr de telefon: 0721.049.875).

Cauzele principale ce duc la un ecran crapat:

  • Primul lucru pe care trebuie sa il identificati este daca crapatura/ zgarietura este una fizica ce apare pe suprafata ecranului, sau daca aceasta apare in spatele ecranului, in zona pixelilor. Astfel ca, daca zgarietura este una dreapta, iar pixelii din acea zona se vad clar (nu afiseaza culorile apropiate lor), atunci problema vine din interior (o conexiune nu este realizata corect). Intr-un astfel de caz trebuie sa apelati direct la reparatii laptop bucuresti. Caz in care zgarietura nu apare ca o linie dreapta, atunci poate fi unul din urmatoarele cazuri:ecran crapat - pixeli
  • Daca monitorul este lovit, sau sustine o greutate prea mare, atunci este evident de ce va confruntati cu un ecran crapat, si trebuie sa il schimbati cat de curand. Insa se poate intampla ca din fabricatie sa apara problema, daca toate elementele monitorului nu sunt securizate corespunzator.
  • Daca lasati obiecte pe tastatura, atunci se poate intampla ca in momentul cand vreti sa inchideti laptopul sa puneti prea multa presiune pe ecran. Iar asta poate duce adesea la o crapatura foarte greu de reparat.

In cele din urma, daca vreti ca astfel de probleme sa nu mai apara, trebuie sa aveti grja la cum trasportati laptopul (cel mai indicat intr-o servieta), cum il inchideti (fara obiecte pozitionate pe tastatura), si la defectele din fabricatie. Daca voi considerati ca aveti de-a face cu probleme din fabricatie, atunci aduceti laptopul pentru o diagnosticare gratuita, la noi.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.