Cel mai bun laptop pentru gaming

Cel mai bun laptop pentru gaming

 

– este o intrebare cu mai multe raspunsuri, functie de buget si nu numai…

Cel mai bun laptop pentru gaming se spune ca ar fi Aorus X5 (pentru cine nu stie, Aorus este o ramura a gigantului Gigabyte, asa cum este Alienware al celor de la Dell), dar parerile sunt impartite, concurentul Alienware 18 fiind greu de ignorant. Evident si preturile difera, criteriile fiind greu de comparat.

Cel mai bun laptop pentru gaming

Cel mai bun laptop pentru gaming – AORUS?

Aorus X5 a aparut anul acesta si incearca sa fie ca si o medie intre X3 si X7, de 13” si 17”, avand display de 15,6” si doua variante, Full HD si 2880×1620.

Procesorul de 3,5 GHz de la intel, pe arhitectura Broadwell, numit 5700HQ, este foarte performat si este ajutat de un RAM normal de 8GB, upgradabil la 32 GB si de o placa grafica GeForce GTX 965M, de asemenea foarte performanta. Ca unitati harddisk se poate alege intre un harrdisk mare sau unul de mare viteza, SSD. Problema, pentru romani nu este numai pretul – 2300 $ – cei care l-au testat afirma ca este un raport bun pret/performanta, peste medie, ci si faptul ca nu se gaseste pe piata, pe canalele oficiale!

 

Cel mai bun laptop pentru gaming – spune concurenta, este Alienware 18, chiar daca este putin mai scump (la eMAG il gasiti intre 3000 euro si 5800 euro, in functie de procesor, RAM, Hardisc si placa video)

Varianta de varf are procesor i7-4940MX 3.10GHz Haswell, 32 GB RAM si doua harddisk-uri, unul pentru stocare, de 2 TB si unul SSD, pentru cache, de 80 GB. Daca la asta mai adaugati si 2 placi video (Dual nVidia GeForce GTX 880M) care insumeaza 16GB, carcasa de aluminiu anodizat, cadrul din aliaj de magneziu si disipatoarele de caldura din cupru, va puteti face o imagine despre acest titan al gaming-ului.

Cel mai bun laptop pentru gaming

Cel mai bun laptop pentru gaming – Allienware?

Daca nu va este de ajuns, putem continua, mai sunt si alte caracteristici de varf care va vor lasa cu gura cascata!

Procesoarele se pot supratacta (overclocking) si astfel se va putea creste viteza pana la 4,4 GHz iar display-ul… este extraordinar! Tehnologia TrueLife in care este realizat ecranul de 18,4” asigura unghiuri generoase de vizualizare, culori intense si clare, iar daca nu va este de ajuns, se poate conecta laptopul la un televizor FullHD pentru a putea juca jocuri 3D in toata splendoarea! Sa nu uit sunetul! Boxele din dotare sunt certificate Klipsch® si sunt folosite cu un soft de asemenea performant: Dolby® Home Theater® v4 si asigura un sunet… de cinema.

Cu riscul de a va plictisi, trebuie sa mai remarc si conectivitatea, de asemenea de un foarte inalt nivel: port Gigabit Ethernet Killer 2200, 3 x SuperSpeed USB 3.0, HDMI 1.4 – intrare si HDMI 1.3 – iesire, USB 3.0 PowerShare, mini DisplayPort, cititor de card 9 in 1, intrari pentru microfon, casti si audio HD. De cele doua harduri de cate 1 TB SATA si cel SSD de 80 GB parca v-am mai spus…

Nu va mai spun de iluminare (20 culori in 10 zone), tastatuta multicolora, de asemenea in 4 zone si controlul iluminarii, taste programabile sau gestionarea alimentarii pentru a avea putere maxima cand este nevoie sau redusa pentru programe normale.

Multe nu se pot descrie in cuvinte, trebuie vazute si simtite!

Ramane sa hotarati singuri care este cel mai bun laptop pentru gaming! Joc placut!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.