Care sunt cele mai bune carcase de computer

Care sunt cele mai bune carcase de computer

 

Care sunt cele mai bune carcase de computer? Este o intrebare pe care nu si-o pun multi utilizatori, majoritatea intrebandu-se mai degraba care este cel mai bun procesor sau cea mai buna placa video! Sau care sunt cele mai bune memorii RAM… Probabil ca cea mai mica atentie, daca ne referim la componentele unui computer, i se acorda carcasei! Si e foarte nedreapta aceasta „ignorare”, credeti-ma. Motivatia este una foarte simpla: majoritatea cred ca o carcasa este doar o cutie de tabla in care se „ingramadesc”, claie peste gramada, componente si fire!

Care sunt cele mai bune carcase de computer - Zalman Z1

Care sunt cele mai bune carcase de computer – Zalman Z1

Nimeni nu se gandeste ca in aceasta cutie se mai gasesc montate cateva elemente foarte importante pentru functionarea corespunzatoare a computerului: filtre de praf, unu pana la patru ventilatoare (unele chiar cu controlere de turatie incluse), montate in locuri bine definite, unde sa fie cat mai eficiente si sa faciliteze circulatia corespunzatoare a aerului pentru o racire cat mai buna. Si nu este numai atat! Mai trebuie avut in vedere ca unele vin si cu sursa de alimentare, ca au conectori montati, ca au suporti pentru doua pana la patru unitati de stocare si spatiu suficient pentru WM. Despre carcase am mai scris cate ceva in articolele „Cum se alege o carcasa de computer” so „Criterii de alegere corecta ale carcasei”, n-o sa repet ce am scris acolo ci o sa incerc sa va prezint cateva carcase bune si la preturi rezonabile, cele mai scumpe si mai complexe putand face obiectul altui articol, care se va numi probabil „Carcase complexe pentru computere”.

Care sunt cele mai bune carcase de computer - Zalman Z3

Care sunt cele mai bune carcase de computer – Zalman Z3

Am mai spus si in cazul surselor de alimentare dar si a carcaselor, nu trebuie sa va zgarciti la bani pentru ca de ele depinde stabilitatea si buna functionare a sistemului, ba chiar si durata de viata a componentelor, pentru ca alimentarea cu energie si racirea necorespunzatoare scurteaza foarte mult viata computerului.

Care sunt cele mai bune carcase de computer - Zalman Z3 PLus

Care sunt cele mai bune carcase de computer – Zalman Z3 PLus

Daca avem in vedere caracteristicile din specificatii raportate la pretul lor, printre cele mai bune carcase sunt cele de la Zalman. Prima dintre ele este Zalman Z1 NEO, ATX Middle Tower care, pentru doar 160 lei  ofera trei ventilatoare (doua fata si unul spate), 4 locase interne de 3,5” si 5 de 2,5”, 7 sloturi extensii, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x microfon, 1 x Casti. Din aceeasi categorie face parte si Zalman Z3, care costa – la eMag – 180 lei, diferenta fiind facuta de posibilitatea de a mai adauga inca doua ventilatoare, unul in fata si unul in tavan, celelalte trei fiind incluse in pret (amplasate in fata, spate si tavan) si Zalman Z3 Plus, care are patru ventilatoare incluse si panoul frontal cu mesh, care maximizeaza debitul de aer pentru racirea sistemului. Mai are filtre de praf preinstalate, fan controller integrat pentru doua ventilatoare si panou lateral transparent. Costa, tot la eMag, 198.85 lei.

Despre celelalte… in articolul urmator: Carcase Zalman excelente pentru computer.

Daca aveti probleme sau doriti informatii, de orice fel din domeniul IT, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.