Cum se alege o carcasa de computer

Cum se alege o carcasa de computer

 

Cum se alege o carcasa de computer

Cum se alege o carcasa de computer

Am discutat in diverse articole, diverse subiecte legate de laptop si computer, despre criterii de alegere a diveerselor parti componente, despre specificatii si semnificatia diversilor termeni, cred ca am acoperit aproape toata gama de cunostinte necesare unui utilizator care doreste sa achizitioneze un sistem de calcul nou (chiar daca este „second hand” J ). Am scapat din vedere un singur element – ma refer aici doar la calculatoare – care este departe de a fi mai putin important decat celelalte, insa cred ca este ignorat de majoritatea oamenilor. Este vorba despre carcasa computerului! Voi incerca sa repar aceasta omisiune in articolul de astazi.

Carcasa este un element foarte important pentru un calculator, ea trebuind sa fie suficient de incapatoare pentru a „gazdui” toate componentele calculatorului, sa fie suficient de rezistenta pentru a le proteja si foarte bine proiectata pentru a asigura si ventilarea placii de baza cu procesorul si placa video, care, la un computer performant, sunt generatoare semnificative de caldura. Sper ca este clar ca nu trebuie sa va zgarciti la bani cand este vorba de carcasa, ea trebuind sa vina deja echipata cu alte subansamble, cum ar fi sursa, ventilatoare, filtre de praf etc. Dar… sa le luam pe rand.

In primul rand sa discutam despre sursa. Carcasele care vin cu sursa inclusa sunt carcase ieftine, potrivite pentru calculatoare fara pretentii, care sunt utilizate in scopuri cat se poate de obisnuite, adica doar pentru navigare pe internet si pentru lucrari usoare efectuate cu instrumentele din Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint. Sunt carcasele sub 200 de lei, care nu intra in componenta unor sisteme care au o placa grafica performanta, care are un consum foarte mare fata de una obisnuita sau care este inserata pe placa de baza. Pentru ca am vorbit de pret, numai sursa – daca este una buna – are pretul peste 200 lei, la care mai trebuie adaugata carcasa propriu zisa, ventilatoarele, filtrele etc., deci pretul este sensibil mai mare ca 200 lei.

Vom continua in articolul urmator, „Criterii de alegere ale carcasei”, in care vom vedea ce alte caracteristici trebuie sa aiba o carcasa pentru un calculator „care se respecta”.

Dacavreti sa stiti cum se alege o carcasa de computer, nu trebuie decat sa sunati la 0763 644 629 (daca locuiti in zona Crangasi) sau 0765 941 097 (daca locuiti in zona Dristor) si specialistii nostri va vor scoate din impas si va vor rezolva rapid problema, evident, facand o diagnosticare (gratuita) profesionala a laptopului sau monitorului.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.