Sfaturi pentru alegerea laptopului

Sfaturi pentru alegerea laptopului

 

Cand sistemele desktop s-au ieftinit considerabil, cand tabletele se gasesc in buzunarul oricui, de la colilasi la “pensionarasi”, exista o categorie de utilizatori care au ramas fideli categoriei de portabile denumite laptop, in cel mai “rau” caz (sau cel mai bun ?) au migrat spre “rudele” superioare apropiate, netebook-ul sau ultrabook-ul, pentru ca acestea ofera suficienta “putere portabila” pentru o serie de activitati ceva mai complexe, cum ar fi prezentari PowerPoint sau chiar editari video!

Avand in vedere diversitatea modelelor, chiar in cadrul aceleiasi categorii de performanta sau de pret, alegerea laptopului nu este o treaba foarte usoara, mai ales daca nu esti prea familiarizat cu aceasta tehnica de calcul ci esti doar un utilizator obisnuit. Urmatoarele randuri se adreseaza acestei categorii, prezentand o serie de criterii absolut necesare pentru a putea face o alegere optima din toate punctele de vedere: calitate / performanta / pret. Deci trebuie sa ne intrebam:

Sfaturi pentru alegerea laptopului

Sfaturi pentru alegerea laptopului – o sarcina nu prea simpla!

  • Ce buget am disponibil pentru achizitionarea unui laptop? Acesta este primul criteriu pentru alegerea laptopului, majoritatea utilizatorilor il au in vedere in primul rand si in acelasi timp este si singurul absolut sigur! Celelalte se pot modifica in functie de alte criterii secundare sau de situatia la momentul respectiv: promotii, black Friday…
  • In general, pentru domeniul 300-500 euro se poate gasi un laptop utilizabil, cu procesor Intel i5 sau AMD A8, 4-8GB RAM si HDD de 500GB, dar fara pretentii de design si materiale, acestea fiind din plastic, display cu o rezolutie modesta si o autonomie la fel de modesta.
  • In domeniul 500-800 euro se gasesc, in principiu, aceleasi configuratii, dar cu sasiul metalic, display cu rezolutie buna (1600×900), tastatura luminata, sunet de calitate si design imbunatatit.
  • Peste 800 euro sunt laptopurile performante, cu procesoare si grafica de varf, si au o mult mai mare autonomie; peste 1500 euro sunt laptopurile de gaming si statiile mobile de lucru.

 

  • O regula nescrisa spune ca un laptop este la fel de bun precum compania care l-a produs. Brandul se remarca si prin suportul pe care il ofera utilizatorilor, precum si tehnologiile si aplicatiile proprietare pe care le pune la dispozitie. In ultimii ani, pe primele locuri s-au situat Apple, Asus si Lenovo dar mai sunt si altele la fel de bine cotate, cum ar fi Dell, Sony Vaio, Toshiba, Acer sau IBM. In functie de brandul ales se va opta pentru urmatoarea caracteristica,

 

… sa folositi informatiile pe care vi le oferim, le veti gasi pe urmatoarele in urmatorul articol: Alegerea laptopului potrivit.

 

Daca doriti sa achizitionati un laptop si nu va sunt suficiente cele de mai sus pentru alegerea laptopului, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor consilia la nivel profesional si va vor ajuta sa alegeti laptopul cel mai potrivit nevoilor dumneavoastra, la un pret corespunzator.

 

Va steptam!

 

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.