Importanta coolerului pentru laptop

importanta cooleruluiMulte persoane au venit la noi cu urmatoarea problema: “De ce laptopul meu scoate acest sunet, mai ales in momentele in care il folosesc mai multe aplicatii in acelasi timp?”. Iar tot ei au ajuns la concluzia ca aceasta probleme vine de la procesor ori de la alta componenta interna. Cu toate aceastea, va putem spune ca cel mai adesea acel sunet nu vine de la o componenta functionala interna, ci de la cooler-ul acestuia. Da, de la coolerul care este activat sa mearga mai rapid atunci cand laptopul este suprasolicitat si se incalzeste. Iar in acest punct se face si legatura cu tema articolului: Care este deci importanta coolerului pentru laptop?. PC Laptop ofera service laptop de multi ani, si puteti oricand sa va bazati pe experienta noastra cand vine vorba de aceste articole informative.

Importanta coolerului – Detalii:

  • Coolerul unui lapotp a fost instalat pentru un singur motiv: sa raceasca componentele interne ale echipamentului mai ales in momentele in care incep sa se “incinga”. Pentru a va da seama de amplasamentul acestora, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cautati pe partile laterale ale laptopului pana gasiti o aerisire grilata.
  • Desi laptopurile sunt echipamente foarte complexe, cu un design care permite acestuia sa fie cat mai eficient, cele doua probleme cu care se vor confrunta mereu vor fi supraincalzirea si acumularea de praf. Coolerele interne sunt de regula indeajuns de puternice, insa in timp isi pot pierde din capacitatea de racire, iar motivul pentru care se intampla asta este praful. care ajunge in interior si se depune. Pentru a prelungi viata coolerului va sugeram sa apelati periodic la o curatare laptop.
  • De asemenea, pentru a prelungi viata laptopului va sugeram sa achizitionati si un cooler extern (chiar si unul ieftin), care sa scada temperatura echipamentului.

Nu uitati, importanta coolerului nu este una de neglijat.

Daca voi considerati ca laptopul are vreo problema va invitam la sediu pentru o diagnosticare gratuia.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.