Cum alegem noul nostru laptop

Cum alegem noul nostru laptop

 

Cum alegem noul nostru laptop

Cum alegem noul nostru laptop

Cum alegem noul nostru laptop, ce criterii, in afara de cele prezentate in articolul anterior, trebuie sa avem in vedere, astfel  incat sa fim pe deplin multumiti de achizitia facuta, pentru ca, majoritatea dintre noi, au facut sacrificii, mai mici sau mai mari, pentru a-l putea avea.

Dupa procesor si memoria RAM, cea mai importanta componenta de care trebuie sa tinem seama este cardul / placa grafica (video), dar asta depinde in cea mai mare masura de utilizarea pe care o vom da laptopului. Pentru utilizari obisnuite, de utilizator obisnuit, laptopurile care au placa video integrata pe placa de baza este exact ceea ce trebuie, pentru ca au un consum redus de energie (deci au o autonomie mai buna) iar performantele sunt suficiente acestui tip de utilizare. NU veti putea juca jocuri elaborate pe un astfel de laptop; doar din cele „nepretentioase” sau jocuri care se joaca in browser! Pentru jocuri, pentru vizionare de filme sau clipuri in format HD, este necesara o placa grafica „dedicata”, adica separata de placa de baza, care are memorie proprie si nu „luata” din RAM, si care ofera performante net superioare, evident ca cu pretul unui consum mai mare de energie (si a unei incalziri mai puternice, o parte din aceasta energie se transforma in caldura) si a unui cost mai ridicat al laptopului.

Un alt „subansamblu” de mare importanta, care influenteaza, decisiv cateodata, performantele laptopului pentru desfasurarea unor anumite activitati care cer viteza mare de executare, este hard disk-ul. Desi multora li se pare ca aceasta componenta este mai putin importanta sau ca este importanta doar din punct de vedere a capacitatii de a inmagazina cat mai multe informatii (cat mai multe filme sau clipuri, cat mai multe fotografii, cat mai multe… etc. L) ), adevarul este cu totul diferit: degeaba procesorul este de mare viteza, memoria RAM este si ea DDR3 si mai exista si o placa grafica buna, daca hardul este unul lent, la 5400 RPM, astfel incat datele scrise pe el sunt accesate foarte incet, comparativ cu viteza celorlalte componente! De altfel, este stiut ca hard disk-ul este cea mai lenta componenta a sistemului si de aceea cunoscatorii fac sacrificii pentru achizitionarea unui hard disk de cel putin 7200 RPM daca nu 10000 RPM, unii chiar inlocuiesc HDD-ul cu un SSD care este cu muuul mai rapid.

Si asta inca nu e totul! Despre celelalte componente / subansamble care trebuie luate in considerare, ca sa putem spune ca stim cum alegem noul nostru laptop, veti gasi in articolul de maine: „Alte considerente importante la alegerea laptopului”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.