Alte considerente importante la alegerea laptopului

Alte considerente importante la alegerea laptopului

 

Alte considerente importante la alegerea laptopului - Design si functionalitate

Alte considerente importante la alegerea laptopului – Design si functionalitate

Alte considerente importante la alegerea laptopului sunt cele legate de ce arata si cum arata, de cum se conecteaza si la ce se conecteaza, de cum se aude si ce se aude si, inca un element foarte important, cat se aude si vede. Am vorbit aici despre display, design, porturi cu si fara fir, sunet si cine il reda, adica difuzoare, si despre autonomie!

Cand vorbim despre ce arata, evident ca ne referim la display, unde o rezolutie de 1366 x 768 (HD) este absolut necesara, iar diagonala trebuie sa masoare cel putin15,6”, daca doriti sa si lucrati pe el si este utila si pentru jocuri sau filme, sau mai mica daca tineti, in primul rand, la mobilitate! Daca vrem sa ne uitam nitel si in viitor, atunci vom alege FHD (Full HD), adica o rezolutie de 1920 x 1080 (vezi si foto).

Alte considerente importante la alegerea laptopului - Rezolutia ecranului

Alte considerente importante la alegerea laptopului – Rezolutia ecranului

Dupa „ce arata”, urmeaza „cum arata”, adica detaliile legate de design si nu numai, intrucat trebuie sa fim atenti si la finisaje (la calitatea lor), la calitatea asamblarii, modul de constructie, cum se inchide, daca „scartaie” :) , daca se inchide bine, daca se poate deschide cu o singura mana etc.

Despre conectica, se va verifica, in primul rand, standardul Wi-Fi, pentru ca este foarte probabil ca ne vom conecta la o retea fara fir, mai ales daca suntem in deplasare, apoi numarul si standardul porturilor USB – este indicat sa gasiti macar un USB 3.0 – portul de retea (cablu – necesar cand il utilizam acasa, stationar), jack-uri audio si port Bluetooth si, destul de important pentru unii utilizatori, un port HDMI – necesar pentru conectarea la un monitor suplimentar, de mai buna calitate si rezolutie decat a laptopului.

Despre sunete… numai bine! E stiut ca pentru un sunet de calitate este necesar un spatiu, o incinta, de mai mari dimensiuni, astfel incat nu veti asculta niciodata la un laptop – mai ales de pret mediu – o muzica de inalta calitate, cu bass corespunzator!

Nu in ultimul rand este necesar sa ne interesam da autonomia pe care o ofera laptopul, mai ales in situatia in care intentionam sa il utilizam ca sistem mobil si nu ca „desktop ramplacement”! O autonomie de minimum 6 ore este considerata satisfacatoare, dar trebuie tinut cont de modul de utilizare si – chiar la alegerea laptopului – sa constientizam ca o dimensiune mare a display-ului duce la un consum mai mare de energie si, deci, la o autonomie mai mica!

In articolul de maine vom vedea „Recomandari de laptopuri pe categorii de preturi”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.