Criterii de alegere pentru noul laptop

Criterii de alegere pentru noul laptop

 

Criterii de alegere pentru noul laptop

Criterii de alegere pentru noul laptop

Criterii de alegere pentru noul laptop sau la ce trebuie sa fim atenti cand alegem un laptop nou, pentru ca acestea sunt putin diferite, la anumite capitole, pentru ca, sa nu uitam, vom trece la un nou sistem de calcul, portabil de aceasta data si este normal si de asteptat sa apara criterii noi iar unele dintre cele vechi sa aiba alte valori, diferite de cele ale sistemelor stationare. Despre unele am mai scris, vom incerca de aceasta data sa sistematizam toate aceste multiple date pentru a fi mai usor de inteles si de tinut minte. Din aceasta cauza, prezentarea va fi oarecum „schematica” dar nu mai putin utila.

Evident ca primul si cel mai important este procesorul. Fiind „creierul” oricarui sistem de calcul, este foarte important sa fie cat mai bun! Dar ce inseamna „bun”? Daca utilizati laptopul in locatii unde aveti la indemana o sursa de alimentare cu energie electrica – deci nu va intereseaza foarte mult consu,ul – atunci puteți alege  un laptop cu procesor cat mai rapid, care consuma mai multa energie, dar daca il veti folosi in locuri unde nu-l puteti baga in priza, atunci mare atentie la TDP (Thermal Design Power)! Cu cat e mai mic, cu atat e mai bine, pentru ca reprezinta – in cateva cuvinte – caldura maxima generata de procesor atunci cand ruleaza aplicatii reale, care il solicita aproape la maximum!

In stransa legatura cu procesorul este memoria RAM pe care acesta o foloseste pentru executarea fara intreruperi a sarcinilor primite de la aplicatii si este recomandabil sa fie minimum 4 GB, 8 GB fiind o valoare de dorit.

Vom continua, bineinteles, cu celelalte criterii, unele la fel  de importante, altele mai putin importante, in functie de utilizarea laptopului pe care o avem in vedere, in articolul de maine: „Cum alegem noul nostru laptop”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.