Ce a lansat Sony la IFA 2016

Ce a lansat Sony la IFA 2016

 

Ce a lansat Sony la IFA 2016 nu difera de ceea ce s-a previzionat si despre care am scris in articolul „Ce aduce nou Sony la IFA 2016”, adica Xperia X Compact si Xperia XZ, despre care vom scrie, acum, in cunostinta de cauza, ceva mai in detaliu.

Ce a lansat Sony la IFA 2016 - Sony Xperia XZ

Ce a lansat Sony la IFA 2016 – Sony Xperia XZ

Smartphon-ul Xperia X Compact este dispozitivul premium lansat de Sony, in vreme ce Xperia XZ este telefonul de referinta. Remarcabil la noile telefoane Sony este tehnologia pentru aparatul foto, tehnologie preluata de la modelele anterioare si mult imbunatatita, datorita colaborarii cu echipa de ingineri de la compartimentul imagine digitala de la Sony. Astfel, pentru a se imbunatati deja apreciatul senzor de imagine proprietate Sony, s-au mai adaugat inca doi senzori complementari, astfel ajungandu-se la tripla detectare a detaliilor unei imagini, ceea ce permite captarea unor imagini in miscare, cu culori deosebit de vii. Chiar in conditii defavorabile de lumina. Mai mult decat atat, sistemul de comprimare proprietar – Sony Exmor RS – combina aceasta imagine cu viteza de focalizare automata (AF) (care inglobeaza functia de Focalizare Automata Anticipativa Hibrid) pentru a prevedea miscarea viitoare a subiectului si a obtine o imagine perfecta, eliminand complet neclaritatea care apare in astfel de situatii (subiect in miscare rapida). Evident ca acest lucru nu este suficient pentru obtinerea unei fotografii perfecte, aprecierea distantei fiind alt factor principal care poate cauza neclaritate. Pentru aceasta, Sony a prevazut un senzor laser AF pentru masurarea corecta a distantei, in acest mod putandu-se calcula expunerea corecta si putandu-se obtine rezultate excelente chiar in conditii de iluminare foarte scazuta. Pentru culorii vii, saturate, exista senzorul RGBC-IR care ajusteaza precis balanta de alb in functie de tipul sursei de lumina (se stie ca iluminatul incandescent introduce o tenta  galben-portocalie, cea fluorescenta o dominanta albastra etc.), astfel incat culorile fotografiilor obtinute cu acest dispozitiv vor fi cat se poate de naturale, fara dominante de culoare.

Mai trebuie mentionat ca lansarea camerei principale, de 23 Mp, se face foarte rapid, in doar 0,6 sec., deci veti putea face fotografii oricand doriti, pentru aceasta existand un buton dedicat.

Despre celelalte caracteristici ale camerelor de la smartphon-urile Xperia, in urmatorul articol: „Smartphonurile Xperia lansate de Sony la IFA 2016”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.