Windows XP va disparea in 2014

microsoft xpDaca acum un an 38% din calculatoarele folosite de firme ori de corportatii inca utilizeau Windows XP ca sistem de operare, iar 16% din companiile nou infiintate au ales sa opteze pentru acelasi OS, aflati ca situatia se va schimba brusc. De ce? Desi Windows XP a fost poate unul dintre cele mai utilizate si mai apreciate sisteme de operare, update-urile pentru acest sistem se vor opri sa mai apara dupa luna Aprilie, in 2014. Desigur ca voi va veti intreba cu ce ar putea sa afecteze acest lucru pe utilizatori, daca doar update-urile vor disparea iar sistemul va fi inca functional. Haideti sa vedem deci care sunt consecintele si care sunt pasii ce trebuiesc urmati astfel incat sa nu ne afecteze atat de mult aceasta schimbare:

De ce update-urile pentru Windows XP sunt importante?

Desi update-urile vor inceta sa mai apara, calculatorul si sistemul vostru de operare va functiona normal, ca si inainte. Insa nu pentru mult timp. Multe din aplicatiile pe care le folositi, precum si browser-ul de internet, primesc update-uri periodice pentru a functiona mai bine. Iar aceste update-uri necesita ca sistemul de operare sa le suporte, si cum Windows XP va stagna in Aprilie 2014, este clar ca multi utilizatori nu vor mai putea sa utilizeze o mare parte din aplicatiile pe care si le doresc. Ca sa nu mai spunem de Office 2003, care nu va mai putea fi folosit.

Cum va trebuie sa reactionam cand Windows XP nu va mai primi update-uri?

Simplu! Stiind ca avem timp pana in luna Aprilie, anul viitor, va trebui sa investim intr-un sistem de operare nou (Windows Vista, Windows 7, Windows 8), care ar putea sa ne duca si pana la 700 Ron. Caz in care vreti vrea sa faceti aceasta schimbare, PC Laptop va invita sa venti la sediul nostru pentru a va instala noul sistem de operare si pentru a va oferi si o diagnosticare gratuita, ce va determina de ce anume veti mai avea nevoie.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.