Windows 10 este al doilea sistem de operare din lume

Windows 10 este al doilea sistem de operare din lume

 

Windows 10 este al doilea sistem de operare din lume

Windows 10 este al doilea sistem de operare din lume

Speranta Microsoft ca Windows 10 va fi un mare succes, dupa o lunga perioada de timp, devine realitate, dupa sase luni de la lansare acesta deja depasind 10% din cota de piata la nivel global, situindu-se astfel inaintea veriunilor cele mai populare Windows XP si Windows 7, deci imediat sub Windows 7, acesta detinand, in continuare, o cota substantiala de 52,47%. Sursa acestor date este NetMarketShare, la capitolul Market Share Reports / Operating Systems.

Dupa cum se vede, incet, incet, Windows 10 devine un succes, fiind instalat deja pe 75 de milioane de sisteme de calcul dupa o luna de la lansare, si pe 110 milioane dupa doua luni si jumatate, la sfarsitul anului trecut cifra atingand 200 de milioane, dupa cum se observa trendul fiind ascendent si ramanand inca multe luni in care se va mai putea face upgrade gratuit. Un atu in plus  a fost anuntul facut de Microsoft ca noile procesoare vor fi compatibile doar cu aceasta noua versiune de sistem de operare, astfel incat este previzibil faptul ca popularitatea inca va mai creste.

Reamintim cateva caracsteristici care fac din acest sistem de operare un bun sistem de operare:

  • Meniu start care porneste rapid si are inclus un sistem de securitate pentru a putea pastra fisierele in siguranta;
  • Noul browser – Microsoft Edge – este rapid si va ofera posibilitatea de a pune note direct pe paginile web vizitate dar si posibilitatatea de a le transmite si altora. De asemenea puteti salva paginile preferate pentru a le putea citi mai tarziu;
  • Se pot crea mai multe desktop-uri virtuale (ca in Linux), unde puteti grupa aplicatiile (unul pentru munca, altul pentru jocuri etc) si se pot fixa pe un singur ecran pana la patru ferestre in acelasi timp.
  • Noul magazin Windows este acum compatibil cu orice dispozitiv astfel incat puteti descarca aplicatii jocuri sau muzica de pe telefon, tableta, laptop sau PC foarte simplu si gratuit.
  • Windows 10 mai are incluse multe aplicatii utile, cum ar fi harti, fotografii, calendar filme, muzica dar si aplicatii care u tilizeaza OneDrive pentru a va sicroniza informatiile pe toate celelalte dispozitive cu Windows 10 pe care le detineti.

Mai multe detalii puteti afla din articolul „Caracteristici mai putin cunoscute ale Win 10” si urmatoarele, articole care, veti vedea, sunt pline de noutati despre Windows 10.

Avand in vedere ca Windows 10 este al doilea sistem de operare din lume, daca sunteti interesati de o oferta de retail, o gasiti pe cea mai buna la eMAG – varianta Microsoft Windows Home, 32/64 bit, English, Retail, USB.

Daca aveti probleme cu sistemele de calcul – orice fel de probleme – va asteptam sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste, rezolvand prompt si profesionist problemele, garantat!

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

S-auzim numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.