Internetul 5G ofera viteze SF

Internetul 5G ofera viteze SF

 

Internetul 5G ofera viteze SF

Internetul 5G ofera viteze SF

Daca aveti in vedere ca ati putea descarca un film de 4,2 GB (DVD) in 4 secunde – nu spun ca o veti si face, pentru ca dispozitivele de stocare nu pot face fata, inca, la o asemenea viteza – atunci veti fi de acord ca evolutia va fi fulminanta! Mai mult, coreenii din sud se gandesc deja la conversatii holografice sau transmisiuni Ultra-HD! Este posibil ca tarile din zona sa intentioneze sa fure startul, pentru ca, in afara de Coreea de Sud, si Japonia si Taiwan-ul au pregatit bugete de miliarde de dolari pentru infrastructura 5G – pana in 2020.

Insa nici celelalte tari nu ignora dezvoltarea tehnologiei 5G, analizele aratand fara nici o indoiala ca actuala tehnologie 4G va fi depasita cel mai tarziu in anul 2020. UE a alocat 950 milioane de dolari iar China 600 pentru cercetari in domeniul urmatoarei genegratii de telecomunicatii.

Internetul 5G ofera viteze SF

Internetul 5G ofera viteze SF

Ministrul Stiintei si Tehnologiei din Coreea de Sud a spus ca ”Reteaua 2G a ajutat la creșterea economică în anii ‘90, 3G în anii 2000 și 4G în jurul anului 2010. Acum e timpul să dezvoltăm rețeaua 5G.

 

In momentul de fata cercetarile se afla intr-o faza in care se doreste definitivarea unui standard comun, care, se pare, nu se va intampla inainte de anul 2018, coincizand, in acest fel, cu finalizarea etapei de pre-lansare. Previziunile ofera ca data de lansare a generatiei a cincea in anul 2022.

Romania, ca si in cazul tehnologiei 4G, va incerca sa se afle printre primele tari din Europa care va implementa tehnologia 5G. Domnul Varujan Pambuccian – membru in Comisia pentru Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor a Camerei Deputatilor – afirma ca este posibil ca acest lucru sa se intample chiar mai devreme de 2018-2019 si ca aplicatiile care exista in acest moment vor pune mare presiune pe operatorii care dau internet sa cresca banda, care va fi insuficienta.

Clientii din categoria „Business” vor adopta din ce in ce mai mult serviciile de tip M2M (Machine to Machine) si Cloud Computing iar in domeniul Big Data, solutii ICT si IoT (Internet of Things).Reprezentantii Telekom Romania considera ca utilizatorii „casnici” vor pune accent mai mult pe continut video redat pe ecrane din ce in ce mai mari si, evident, la rezolutii din ce in ce mai inalte.

Daca aveti probleme cu sistemele de calcul – orice fel de probleme – va asteptam sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste, rezolvand prompt si profesionist problemele, garantat!

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.