Caracteristici mai putin cunoscute ale Win10

Vom încerca sa trecem în revista o serie de

caracteristici mai putin cunoscute ale Win10,

Caracteristici mai putin cunoscute ale Win10

Caracteristici mai putin cunoscute ale Win10

care nu sunt și mai puțin utile, în diferite situații.

 

1 – FILE EXPLORER. In Windows 10, spre deosebire de Windows 7 (Windows explorer) sau Windows 8.1 (File Explorer), acesta are o sectiune noua, Quick Acces, unde se pot introduce shortcat-uri spre harddiskuri, foldere etc. Aceasta sectiune noua, Acces Rapid (Quick Acces), este configurabila – se poate forma o lista cu dosarele mai frecvent utilizate sau ultimele fisiere deschise – si se poate seta ca folder de deschidere a File Explorer. O alta variant de deschidere ar fi Acest PC (This PC).

2 – BARA DE ACTIVITATI. Iconurile pentru aplicatii sunt subliniate. Este o mofificare subtila dar care imbunatateste aspectul, facandu-l mult mai elegant!

3 – PHONE COMPANION. Dupa cum spune si numele, acesta aplicatie excelenta iti va conecta smartphonul la computer si va sincroniza continutul lui cu cel de pe calculator, ba mai mult, iti va permite sa instalezi o serie de programe utile (Cortana, Ofice, Skype, Outlook, OneDrive…) pe acesta. Functioneaza nu numai cu smartphonurile cu windows ci si cu cele cu android sau iPhone.

4 – WiFi SENSE. Este un fel de partajare a internetului wireless. Partajarea automata a detaliilor de conectare la reteaua ta wireless se poate face nu numai pentru toate dispozitivele proprii ci si pentru contactele/prietenii de pe Facebook sau Skype! Toti va veti putea conecta la reteaua wireless fara a sti detaliile de conectare, ba mai mult, chiar si la hotspoturi, cand intra in raza ta de acoperire.

5 – STORAGE SENSE. Intrucat Windows 10 este un sistem de operare universal, care functioneaza pe mai multe tipuri de dispozitive, era de asteptat introducerea acestei caracteristici intalnite la Windows Phone. Acum ai posibilitatea sa cunosti spatiul ocupat de aplicatii si sa stabilesti locatiile dorite pentru documente sau programe.

6 – OneDRIVE a revenit – nu se stie din ce motive a fost scoasa din Windows 8.1 – astfel incat fisierele vor putea fi accesate din nou, ca si in sistemele Win7 sau Win8.

7 – CONFIDENTIALITATE. Exista acum in PRIVACY o multitudine de setari ale permisiunilor de a accesa informatiile personale – locatia, contactele, mesajele, calendarul, microfonul, camera etc –  grupate pe categorii, fiecare dintre acestea prezentand ce aplicatii pot accesa una din caracteristici .

8 – ACTUALIZARI. Daca pana acum actualizarile se luau numai de la Microsoft, raspandirea fara precedent a retelelor peer-to-peer (si programelor corespunzatoare: C++, ODC, SDC, μTorrent…) i-a inspirat pe acestia in mod pozitiv, astfel incat incepand cu Windows 10 se vor descarca actualizari de pe orice computer de pe mapamond care este conectat la internet.

9 – DEFENDER. Utilizand protectia in cloud, Windows Defender va trimite la Microsoft orice informatii despre o problema aparuta, acestia urmand sa inbunatateasca “din mers” protectia antimalware sau orice alte probleme aparute pe dispozitivele tale.

10 – ECONOMIZOR BATERIE (Battery Saver). Aceasta caracteristica se activeaza in momentul cand tensiunea baterie scade sub un nivel ante-setat si dezactiveaza o serie de programe care functioneaza in backround sau micsoreaza luminozitatea ecranului.

 

Daca inca nu v-ati plictisit cu aceste caracteristici mai putin cunoscute ale Win10, in urmatorul articol veti gasi Caracteristici preluate din Linux.

 

Spor in toate

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.