Un ultraportabil de top de la ASUS

Un ultraportabil de top de la ASUS

 

Un ultraportabil de top de la ASUS – si ne referim aici la ASUS Zenbook 3 UX390UA – este remarcabil si prin estetica sa unica dar si prin greutatea foarte redusa, specificatiile tehnice fiind similare cu a produselor din aceeasi categorie.

Un ultraportabil de top de la ASUS - Zenbook 3 UX390UA

Un ultraportabil de top de la ASUS – Zenbook 3 UX390UA

Impresioneaza inca de la inceput, imaginea carcasei metalice, din aluminiu finisat conform „modelului” tipic Zenbook – logo-ul Asus, cercuri concentrice la exterior si interior mat – margini aurii, in trei variante de culoare – Royal Blue, Rose Gold si Quarts Gray – fiind deosebit de placuta. Are o aparenta delicata, avand o greutate de numai 900 de grame si o grosime de maximum 12 mm. si este foarte usor de manevrat, display-ul putand fi ridicat chiar si cu o singura mana. Pentru ca veni vorba de ecran, acesta este un panel IPS de 12,5”, acoperit cu Gorilla Glass, care ofera o rezolutie FHD (1920 x 1080). Ca un minus se poate remarca faptul ca ecranul nu este tactil si este lucios, fapt care face ca reflexiile sa fie, intr-o oarecare masura, deranjante, avand in vedere ca luminozitatea display-ului este de 270 de candele.

Zenbook 3 va putea fi gasit in magazinele de specialitate in doua variante constructive: cu Intel Kaby Lake Core i5 – 7200 U si Intel Kaby Lake i7 – 7500 U, ambele fiind completate cu RAM de maxim 16 GB si unitate de stocare tip SSD – NVMe de 1 TB. De mentionat ca memoria RAM NU are posibilitate de a fi majorata, insa SSD-ul poate fi inlocuit cu o varianta mai rapida (cum ar fi Samsung 950). Configuratia sus-mentionata face fata foarte bine lucrarilor uzuale, de la browsing cu multe ferestre deschise pana la editare foto, redare continut media de tip 4K sau HEVC chiar, ba chiar face fata si jocurilor, limitarea venind de la cipul grafic integrat Intel HD.

Spre deosebire de laptopurile subtiri obisnuite, care au tastaturi cu o cursa scurta, de slaba calitate, Zenbook 3 are o tastatura foarte buna, chiar daca tastele au o cursa de 0,8 mm., tastele sunt destul de rigide, rectangulare si sunt iluminate in trei nivele de intensitate. Ca minus se poate mentiona faptil ca la modelele auriu si argintiu, contrastul intre scrisul de pe taste si culoarea tastei este mic, neajuns care dispare la modelul albastru.

Ca sa nu va plictisesc prea mult, vom continua maine, in articolul „Alte caracteristice ale Zenbook 3”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.