Noutati din domeniul laptopurilor

Noutati din domeniul laptopurilor

 

Noutati din domeniul laptopurilor apar destul de frecvent, dar acestea se incadreaza, cumva, in „obisnuit”, ele referindu-se la noi procesoare, noi si mai performante carduri video sau memorii mai mari si mai rapide. Iata ca, din cand in cand apar si adevaratele noutati, adica cele care nu au existat pana in acest moment si care poseda calitati care sa le propulseze deasupra celorlalte sau sa ofere posibilitati noi si neobisnuite pentru viitor.

Noutati din domeniul laptopurilor - Noul sistem de operare al Google - Andromeda

Noutati din domeniul laptopurilor – Noul sistem de operare al Google – Andromeda

De data aceasta noutatea nu vine de la producatorii obisnuiti, de top, din domeniul laptopurilor – cum ar fi Apple, Asus, HP sau Lenovo, pentru a mentiona doar cativa – ci de la… Google! Acest gigant al cautarilor se pare ca a gasit o noua linie de dezvoltare pentru a patrunde si in zona laptopurilor si, de ce nu, si in a desktopurilor. Solutia vine de la combinatia sistemului Android – care a cucerit piata smartphonurilor si care sta foarte bine si pe cea a tabletelor – cu Chrome OS – care n-a reusit sa convinga si sa patrunda semnificativ pe piata laptopurilor si desktopurilor. Rezultatul se numeste… Andromeda! Lupta va fi acerba, Google avand de infruntat „aliantele” dintre Microsoft si producatorii de hardware. Dar… totul este posibil! Sigur este ca noul sistem de operare va iesi in lume prin intermediul unui smartphone – Google Pixel 3 – si a unei tablete Huawei. Dar adevarata lansare va avea loc in partea a doua aanului viitor, cand Google planuieste sa scoata un laptop de top, care sa ruleze, evident, OS Andromeda! Noul laptop se va numi Pixel 3, va fi incredibil de subtire (dar nu se stie inca, e prea devreme, cat de „incredibil”, se vorbeste ca va fi in jur de 10 mm.!) si va avea un display de 12,3”, procesor Intel M3 sau i5, 16 GB de RAM si spatiu de stocare de 128 GB. Sigur ca vor dispune de cititor de amprenta, conectica super – doua porturi USB Type-C, printre altele – si chiar un suport pentru stylus. Este foarte posibil sa fie un dispozitiv convertibil, tastatura retroiluminata si va asigura, in ciuda dimensiunilor extrem de reduse, o autonomie de 10 ore!.

Competitorii, la aceasta clasa, pot fi MacBook de la Apple, Zenbook – Asus sau Yoga 3 – Lenovo.

Avantajele sunt destul de importante, daca socotim Andromeda ca un Android evoluat, este clar ca pe el vor rula toate aplicatiile de pe smartphon-uri si tablete – toate aplicatiile din Google Play – dar si toate aplicatiile care sunt realizate pentru Chrome OS.

Un ultim detaliu: nu se va putea gasi pe suprafata lui Pixel 3 nici o urma de Chromebook!

Pretul – in jur de 800 $.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.