Tehnologia HDR utilizata la televizoarele LG OLED

Tehnologia HDR utilizata la televizoarele LG OLED

 

Tehnologia HDR utilizata la televizoarele LG OLED este – dupa cum zice Wikipedia: un set de tehnici care permit reprezentarea unei game mai largi de luminozitate, deci a părţilor întunecate şi a celor luminoase dintr-o imagine, în comparaţie cu tehnicile normale de fotografiere.” Deci, prin tehnica HDR (High Dynamic Range – Gama Dinamica Inalta), se realizeaza reprezentarea cu maxima acuratete diversitatea de culori din natura, precum si umbrele si razele de lumina care nu pot fi redate cu tehnicile obisnuite. Aceasta tehnologie se aplica si este mult mai eficienta (cu 70% mai mare) la panourile OLED, intrucat, la acestea, fiecare pixel este luminat individual.

In concluzie, mai pe intelesul tuturor, tehnologia HDR stabileste si modifica automat contrastul si luminozitatea unei imagini, pentru a o aduce cat mai aproape de realitate.

Tehnologia HDR utilizata la televizoarele LG OLED

Tehnologia HDR utilizata la televizoarele LG OLED

De asemenea, concomitent, se utilizeaza si tehnologia Billion Rich Colors imbunatateste si mai mult imaginea, asigurand mai mult de un miliard de nuante de culoare, procesate pe 10 biti, cu mult mai mult decat cele 16,7 milioane pe 8 biti ale diaplay-urilor LCD. Mai trebuie mentionate si tehnologiile Ultra Luminance, care redirectioneaza luminozitatea reziduala din zonele intunecate spre zonele mai luminoase, facand culorile mai vii, si Contrast Maximizer care analizeaza continuu imaginile de pe display si stabileste contrastul optim pentru fiecare imagine in parte.

Aici este momentul sa spunem ca exista mai multe standarde, insa doar doua standarde HDR sunt mai utilizate: HDR 10 si Dolby Vision HDR. Aceste standarde sunt complet diferite, dar televizoarele LG OLED sunt compatibile cu ambele, asa incat nu e cazul sa va faceti probleme cu ce sistem se utilizeaza.

HDR 10 scaneaza doar prima scena a clipului / imaginii, stabileste setarile corespunzatoare de contrast si luminozitate si le aplica la toate celelalte cadre.

Dolby Vision HDR, dimpotriva, scaneaza dinamic fiecare scena si modifica, in timp real, luminozitatea si contrastul, iar impreuna cu Ultra Luminance si Contrast Maximizer creaza o imagine impresionanta.

In final, daca ne referim la fluenta miscarii imaginilor pe display, trebuie spus ca acest fapt se datoreaza si lipsei cristalelor lichide, acestea avand o latenta foarte mare (5 milisecunde) fata de ecranele OLED, care au o latenta de 0,001 (!) milisecunde. Totodata, pentru ca nu mai sunt cristale lichide, nu mai este nevoie nici de sursa de iluminare si nici de cateva straturi de sticla, astfel incat display-urile sunt nemaipomenit de subtiri, de numai cativa milimetri.

Tot la IFA 2016 LG a prezentat si standardul HLG (HDR pentru broadcasting), la rezolutie 4K si standardul de mare viitor HFR – High Frame Rate.

Si inca nu am terminat totul despre ce a adus LG la IFA 2016, deci in articolul de maine vom vorbi despre „Noul smartphone LG prezentat la IFA 2016”.

n caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.