Supercomputerul inteligent Nvidia DGX1

Supercomputerul inteligent Nvidia DGX1

 

Supercomputerul inteligent Nvidia DGX1

Supercomputerul inteligent Nvidia DGX1

La GPU Technology Conference de anul acesta (GTC, 4 – 7 aprilie 2016, Silicon Valley), nVidia a lansat primul supercomputer din lume cu posibilitati deep – learning (intr-o traducere pur romaneasca, „invata la greu” :) , mot-a-mot, „invata profund”), cu intentia declarata de a satisface cererile „nelimitate” software-ului din domeniul inteligentei artificiale. Pentru aceasta, a fost necesara aparitia unei noi generatii de acceleratoare GPU care sa insumeze puterea de procesare a 250 de procesoare tip X86 normale. Noul DGX-1 se remarca prin adoptarea unor noi concepte, mult mai sofisticate si care sa poate procesa uriase cantitati de informatie si, dupa cum afirmam mai sus, sa invete si sa se auto-perfectioneze pe masura ce acumuleaza experienta noua din sarcinile executate.

 

Inteligenţa artificială este una dintre cele mai mari inovaţii tehnologice din viaţa noastră. Schimbă fiecare industrie, fiecare companie, totul. Va deschide noi pieţe spre beneficiul tuturor” afirma Jen-Hsun Huang, CEO şi co-fondator al companiei NVIDIA.

 

Supercomputerul inteligent Nvidia DGX1 - Modulul Tesla P100

Supercomputerul inteligent Nvidia DGX1 – Modulul Tesla P100

Configuratia de baza contine opt module nVidia Tesla P100, care sunt interconectate prin NVLinnknHybrid Cube Mash. Dar iata specificatiile acestui sistem de top:

  • Capacitate de calcul: 170 TFps (teraflops), in modul half – precision (FP 16;
  • Opt module acceleratoare Tesla P100, avand, fiecare, 16 GB memorie dedicata;
  • Interconectare module: NVLink Hybrid Cube Mesh;
  • Interfata retea Dual 10 GbE, Quad Infiniti Band 100 Gb;
  • Capacitate de stocare: 7 TB SSD DL Cache;
  • Alimentare: 3 V – 3200 W.

 

Fiind creat special pentru a fi utilizat in domeniul inteligentei artificiale, sistemul nVidia DGX-1 este foarte usor de instalat si de exploatat si reprezinta un inceput de drum pentru gasirea unor solutii corespunzatoare problemelor care, pana in prezent, par imposibil de rezolvat.

Pentru doritorii care vor sa achizitioneze supercomputerul inteligent Nvidia DGX1, il puteti comanda de pe site-ul producatorului, la pretul  de 129.000 $, fara TVA si taxele de transport.

aca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.