Cel mai mare SSD de la Samsung

Cel mai mare SSD de la Samsung

 

SSD-urile raman, in continuare, dispozitive de stocare foarte scumpe, desi s-au ieftinit foarte mult fata de pretul de acum cativa ani. Firmele producatoare vizeaza insa un alt segment de piata – enterprise – care pot, la un moment dat, sa aiba nevoie de capacitati foarte mari de stocare , dar, in acelasi timp, si de o viteza superioara de citire – scriere, in aceasta categorie de utilizatori preturile, uriase pentru un utilizator „casnic”, sunt percepute ca fiind rezonabile, comparativ cu beneficiile obtinute. Avand in vedere aceste considerente, Samsung a realizat cel mai mare SSD – de 16 TB! – care, pe langa aceasta performanta, mai are una: viteza uimitoare, pana la 1.200 MB / sec. Daca mai avem in vedere si „viata” lunga, de multi ani, pentru o scriere completa pe zi, declarata de Samsung, atunci pretul – care nu a mai fost declarat de Samsung –  dar care se poate usor deduce ca va fi peste 5.000 de dolari, se poate sa fie bine – meritat.

Cel mai mare SSD de la Samsung

Cel mai mare SSD de la Samsung

Numele lui este PM1633a si are exact 15,36 TB.

Reamintim ca acest exceptional dispozitiv SSD – cel mai mare SSD de la Samsung – este realizat utilizand tehnologia 3D NAND, care grupeaza chip-urile de memorie in plan vertical, reusind sa „inghesuie” pana la 48 de asemenea unitati intr-un singur „pachet” BGA, care ofera fiabilitate mult marita si viteze de transfer mult peste chip-urile NAND cu un singur strat.

In concluzie, pentru utilizatorii obisnuiti, HDD-urile inca mai au de trait, insa doar ca suport de stocare, partea de sistem de operare si de programe fiind deja preluate de SSD-urile de capacitati mici, dar suficient de mari ca sa le gazduiasca, la preturi comparabile ce ale HDD-urilor de 10 ori mai mari.

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.