Specificatii tehnice ale platformei ARTIK

Specificatii tehnice ale platformei ARTIK

 

Familia Samsung ARTIK este, dupa cum am mai spus, o platforma open source care poate fi personalizata foarte usor pentru a o face compatibila in vederea conectarii dispozitivelor IoT, de altfel foarte variate, mergand de la aparate portabile smart, iluminare smart sau aparatura smart pentru automatizarea unei largi game de servicii pentru apartamente sau case si pana la aplicatii complexe din domeniul industrial.

Dintre multiplele si diversele specificatii tehnice, foarte importante, care nu pot fi trecute cu vederea, sunt urmatoarele:

 

Specificatii tehnice ale platformei ARTIK

Specificatii tehnice ale platformei ARTIK

  • Soft pentru I.o.T. Samsung a mers pe accelerarea dezvoltarii I.o.T, dupa cum am spus si in articolul precedent – Samsung accelereaza dezvoltarea IOT cu platforma ARTIK – si a conceput atat un un soft extins cat si instrumentele necesare pentru aceasta, dezvoltatorii putand merge direct pe pagina aplicatiilor de unde pot accesa bibliotecile puse la dispozitie, in felul acesta economisind timpul de construire a acestora.

 

  • Securitate. Pentru aplicatii, ARTIK are un sistem de detectare a mal-functionarii care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a depista erorile si de a le putea contacara, daca este vorba de hacking sau invazie. Securitatea este realizata de ARTIK printr-un element integrat, securizat, care depaseste orice solutie actuala soft bazata pe criptare!

 

  • Dupa cum spunea presedintele Sohn,Cerințele industriei pentru dispozitive IoT variază în termeni de viață a bateriei, factor de formă și putere de calcul”, energia a constituit una din prioritatile Samsung, ARTIK oferind cea mai corespunzatoare putere pentru consum, astfel incat durata de viata a bateriei de alimentare cu energie sa fie prelungita, atat pentru dispozitivele smart cat si pentru cele I.o.T. Cum a realizat Samsung asta? Printr-o arhitectura pe mai multe nivele care sa ofere aplicatiilor sa functioneze la un nivel performant cu un consum optim de energie si la un nivel optim de folosire a memoriei.

 

Specificatii tehnice ale platformei ARTIK

Specificatii tehnice ale platformei ARTIK

  • Factorul de forma. Celalalt criteriu aratat mai sus, factorul de forma, este, in cazul platformei ARTIK, cel mai mic din clasa ei, datorita utilizarii tehnologiei proprii Samsung, ePoP (embedded Package-on-Package).

 

  • Capacitate de calcul si stocare. Aceste capacitati de stocare si de calcul sunt disponibile, in general, pentru I.o.T., pe servere cloud de scara larga, unde datele utilizatorilor pot fi stocate ori local ori in cloud, si, la alegere, criptate sau necriptate.

 

  • Este ultima din aceste specificatii tehnice ale platformei ARTIK, dar nu cea din urma, caracteristica a ARTIK pe care o mentionam, care este deosebit de importanta pentru I.o.T, ea reprezentan „firele” de legatura intre componentele sistemului! Cum era de asteptat, Samsung a dotat ARTIK cu toate protocoalele majore pentru conectivitate, inclusiv Bluetooth, Wi-Fi (si BLE) dar si ZigBee.

 

Pentru vorbitorii – mai bine zis cititorii – de limba engleza, detalii mai amanuntite puteti gasi pe http://www.artik.io

 

Spor in toate!

 

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.