Samsung accelereaza dezvoltarea IOT cu platforma ARTIK

Samsung accelereaza dezvoltarea IOT cu platforma ARTIK!

 

Sa reamintim conceptul I.o.T:

 

De la Wikipedia, enciclopedia liberă:

Samsung accelereaza dezvoltarea IoT cu platforma ARTIK

Samsung accelereaza dezvoltarea IoT cu platforma ARTIK

Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice, în engleză Internet of Things (I.o.T.), este un concept care definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul internetului.

Dupa cum remarcam in articolelel anterioare, Samsung a luat foarte in serios Internetul Lucrurilor si deja a lansat o serie de dispozitive care se incadreaza in aceasta platforma; pe unele le stiti, am discutat deja despre ele. Dar iata ca Samsung accelereaza dezvoltarea IoT cu platforma ARTIK, pentru a usura dezvoltarea cat mai simpla si rapida a programelor industriale si pentru business, platforma open source incluzand un software avansat – module de ultima generatie pentru productie – instrumente, placi de dezvoltare si drivere dar si functii avansate de conectivitate si securitate.

Declaratia Presedintelui si in acelasi timp si Chief Strategy Officer al Samsung Electronics – dl. Young Sohn – spune totul: „Cu ajutorul volumului mare de producție, proceselor avansate și tehnologiilor de ambalare bazate pe silicon, precum și existența unui ecosistem extins, ARTIK le permite dezvoltatorilor să își transforme rapid ideile mărețe în produse și aplicații Internet of Things.”

Caracteristica esentiala a familiei ARTIK este securitatea – toate produsele sunt prevazute cu tehnologie unica hardware de securitate – impreuna cu servicii imbunatatite  de conectare si analiza a datelor bazate pe cloud. Un alt element forte al platformei il reprezinta posibilitatea acesteia de a fi configurata conform necesitatilor dispozitivelor, fie ele „casnice” (aparate smart portabile sau elemente de automatizare a locuintelor), fie industriale.

 

In prezent, „familia” ARTIK este formata din trei module, diferite ca marime si capabilitati, fiecare dintre ele fiind specifica unei game de aplicatii.

Samsung accelereaza dezvoltarea IoT cu platforma ARTIK

Samsung accelereaza dezvoltarea IoT cu platforma ARTIK

ARTIK 1 – este „miezinul” familiei, are dimensiuni mici (12×12 mm.) si este destinat aplicatiilor care necesita un consum foarte redus de energie electrica, dar are inclusa conectivitate Bluetooth / BLE precum si un senzor pe 9 axe cu foarte mare capacitate de calcul.

ARTIK 5 – este un mic computer cu procesor dual core la 1 GHz. si doua memorii, una DRAM si una flash, utilizabil in aparatura smart, drone sau routere, avand un bun raport putere / pret / marime.

ARTIK 10 – este cu adevarat performant, avand procesor octa core, video full HD (1080p), audio 5.1, RAM 2GB DRAM si 16 GB flash iar pe partea de conectivitate, WiFi, Bluetooth / BLE precum si ZigBee. Este conceput pentru utilizare industriala sau in cadrul aplicatiilor media sau pentru servere de locuinta.

 

Presedintele Samsung declara ca „cerintele industriei pentru dispoztive IoT variaza in termeni de viata a bateriei, factor de forma si putere de calcul” iar aceste cerinte au fost intocmai indeplinite de cele trei module ARTIK, dupa cum am vazut mai sus.

 

Vom continua cu Specificatii tehnice ale platformei ARTIK.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.