Solutii de conectare wireless

Solutii de conectare wireless Philips

 

Solutii de conectare wireless

Solutii de conectare wireless

Evolutia rapida a tehnologiilor in mai toate domeniile, a facut oportuna aparitia unui numar foarte mare de gadget-uri, care mai de care mai interesante si mai utile. Totodata a aparut si situatia – de asteptat, data fiind viteza cu care apar variante noi ale aceluiasi tip de echipament – de a nu mai fi compatibile unele cu altele, astfel incat nu te mai poti bucura de toate functiile noilor aparate achizitionate. Si, evident, au aparut si solutii de rezolvare a acestor probleme de compatibilitate, solutii foarte utile si cerute pe piata si nu foarte scumpe.

 

Solutii de conectare wireless - AEA2700

Solutii de conectare wireless – AEA2700

Una din solutii vine de la Gibson Innovations care a realizat adaptorul Bluetooth Philips AEA2700 care, ori printr-un jack de 3,5 mm ori printr-un conector RCA se conecteaza la majoritatea sistemelor de redare audio (facandu-le astfel wireless) si receptioneaza semnal de la orice dispozitiv care are initiat Bluetooth. Insa nu a fost neglijata nici posibilitatea de a se conecta la sistemele audio  Hi-Fi sau PC prin intermediul unui conector optic sau coaxial; ca o caracteristica de top, adaptorul se poate conecta si prin tehnologia NFC (Near Field Communications). Fiind dotat cu o tehnologie Bluetooth de inalta fidelitate (aptX si AAC), sunetele sunt exceptionale, atat din punct de vedere al claritatii cat si al volumului. Mai trebuie sa mentionam ca acest adaptor poate lucra in acelasi timp cu trei dispozitive diferite (PC, tableta, smartphone spre exemplu, dar poate fi orice dispozitiv cu Bluetooth) si ca raza de eficienta este de 10 m.

 

 

Solutii de conectare wireless - WeCall AECS7000E

Solutii de conectare wireless – WeCall AECS7000E

Printre alte solutii de conectare wireless, un alt dispozitiv remarcabil si deosebit de interesant si util este WeCall AECS7000E, un dispozitiv care ofera posibilitatea de a efectua convorbiri telefonice gen teleconferinta, si fiind un dispozitiv portabil, acestea se pot tine in orice locatie: acasa, in calatorie sau… la birou! Sincronizarea se face automat intre calculatoare, laptopuri sau smartphon-uri aflate in raza de actiune de 10 m. De remarcat, in mod deosebit, ca are incluse patru microfoane omnidirectionale care receptioneaza de la 5 m. o voce normala, fara a fi nevoie de apropiere de boxa sau ridicarea tonului, chiar in incaperi mai zgomotoase, datorita unor functii avansate de suprimare a zgomotelor accidentale si de eliminare a eventualului ecou. Si boxa este deosebita, cu magneti de neodim, fiind foarte indicata atat pentru redarea vocii  dar si pentru audierea muzicii transmise de pe telefon. Daca ne referim la smartphone-uri, este posibila administrarea numerelor de telefon de apelat si chiar poate introduce, din calendar, coduri de acces. Intrucat este un echipament portabil, este foarte importanta si autonomia care, in acest caz, este foarte buna: 8 ore. Preturile sunt acceptabile, pentru acest tip de dispozitiv: AEA2700 se poate gasi la un pret de 229 lei iar dispozitivul portabil WeCall AECS7000/00 la 539 lei.

 

Evident, mai exista si alte dispozitive asemanatoare, dar Philips este un nume rezonant in lumea echipamentelor electronice iar cele pe care le-am prezentat sunt interesante si atragatoare din punct de vedere performanta/pret.

 

Numai bine!

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.