Solutie pentru hardul pe care l-ai inlocuit cu SSD

Solutie pentru hardul pe care l-ai inlocuit cu SSD

 

Solutie pentru hardul pe care l-ai inlocuit cu SSD - Rack extern 3,5 SATA

Solutie pentru hardul pe care l-ai inlocuit cu SSD – Rack extern 3,5 SATA

Solutie pentru hardul pe care l-ai inlocuit cu SSD exista, ca doar n-o sa-l arunci, mai ales ca e marisor si ai o gramada de fisiere pe el! Chiar  daca aceasta solutie este una singura, are mai multe variante de punere in practica, deci ai de unde alege!

Solutia este de a transforma hardul intern intr-unul extern si este necesara, in general, cand faci un upgrade la laptop, sistemele desktop avand posibilitatea de a monta cel putin 4 harduri interne. Variante, dupa cum spuneam mai sus, sunt mai multe, fiecare avand posibilitatea de a alege ceea ce corespunde mai bine situatiei si utilizarii pe care doreste sa o dea vechiului (sau noului, daca se doreste suplimentarea cantitatii de informatie stocata si nu mai este loc pentru inca un hard): rack extern, docking station sau, pur si simplu, a unui cablu adaptor de la conectorul hardului la USB (exemplu IDE / SATA la USB sau SATA II 2,5” / 3,5” la USB 3.0).

Rack-urile, sunt si ele de doua feluri: interne si externe. Dar, ce este acest rack? Este un sertar (sau o cutiuta) in care introduci hardul si care apoi este pus intr-unul din bay-urile carcasei (daca este de interior) sau lasat, pur si simplu, pe birou (daca este unul extern). Marele avantaj este ca se poate detasa foarte usor (e conectat printr-un port USB, ca un stick, trebuie doar tras afara conectorul) si se poate pleca in alta locatie cu el.

O alta clasificare a rack-urilor este cea care are in vedere ce tip de hard disk  este utilizat: de desktop (adica de 3,5”) sau de laptop (adica de 2,5 „). Majoritatea rack-urilor sunt pentru 2,5” pentru ca se face, de obicei, upgrade la hardul laptopului, unde nu este posibilitatea de a monta decat un hard, maximum doua, si apare necesitatea de a-l conecta si pe cel vechi.

Despre celelalte variante de conectarea a unui hard la sistemul tau de calcul, in articolul de maine: Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi.

Daca aveti vreo problema cu hardurile, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.