Caracteristicile care te vor face sa cumperi imediat un SSD

Caracteristicile care te vor face sa cumperi imediat un SSD

 

Caracteristicile care te vor face sa cumperi imediat un SSD

Caracteristicile care te vor face sa cumperi imediat un SSD

Caracteristicile care te vor face sa cumperi imediat un SSD, daca viteza deosebit de mare de rulare a aplicatiilor nu este de ajuns (400 MB/sec. fata de 30 – 35 MB/sec. la scriere si 560 MB/ sec. fata de 70 MB/sec. la citire – SSD Intel 540s, 120 GB, SATA III – 233 lei la eMag), sunt la fel de importante si tentante, iar preturile sunt in scadere, de cand au aparut SSD-urile de 1 si 2 TB capacitate (si 4.100 lei!).

Deci sa continuam cu celelalte noua caracteristici promise.

Fiabilitatea. Indicatorul cel mai elocvent este MTBF-ul (Media Timpului de Buna Functionare, sau timpul mediu intre doua defectiuni), care este mult mai mare la SSD decat la HDD.

Rezistenta la socuri. Intrucat nu au componente in miscare, parti care sa se deplaseza in cazul socurilor, SSD-ul este mult mai rezistent la acest tip de incidente / accidente.

Temperatura de functionare. Este mai mare la SSD – 70 grade Celsius – fata de HDD – 60 grade Celsius. Intr-o anumita gama de utilizari a laptopului, aceasta diferenta poate fi esentiala!

Consumul redus de energie electrica. Aceasta caracteristica este foarte importanta in cazul laptopurilor, unde prelungirea autonomiei cu 20 – 25 min. poate fi foarte  importanta.

Zgomot si vibratii. NU au, pentru ca nu au elemente in miscare. Seara, tarziu, in linistea noptii, zgomotul unui hard disk poate fi foarte deranjant!

Greutatea. Fata de un hard disk obisnuit, SSD-ul este cu circa 300 g. mai usor

Rezistenta la campuri magnetice. Fata de hard disk-uri, unde inscriptionarea informatiilor pe platane se face electromagnetic, si prin urmare un camp magnetic puternic (difuzoare mari, spre exemplu) o poate influenta decisiv. SSD-urile, evident, nu au astfel de probleme, ele putand functiona perfect si langa subwoofere!

Dimensiuni. SSD-urile se preteaza miniaturizarii, lucru foarte important pentru utilizarea lor la notebook-uri sau ultrabook-uri, mai ales in directia obtinerii unui profil foarte subtire.

Defragmentare. NU mai este necesara, pentru ca principiul de scriere / citire nu mai este acelasi, nu mai exista nici un cap de citire care sa alerge de colo – dincolo pentru a pune cap-la-cap toate fragmentele de fisiere!

Sigur ca, in lumea asta nimic nefiind perfect, SSD-ul are si el cateva neajunsuri, de fapt doar doua (dar vorba aia, „unu e unu si doua-s mai multe” J ), primul il stiti deja – pretul este unul destul de ridicat fata de hard disk-uri (insa in combinatie cu un hard disk pentru stocare, reprezinta solutia perfecta), si recuperarea datelor, care este mult mai dificila, uneori imposibila, dar… se strica greu! Dezavantajul dispare in vant daca utilizati stocarea datelor importante in „cloud”!

Acestea fiind zise, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru alte detalii si pentru a consulta ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul acestuia, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Pe maine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.