Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi

Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi

 

Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi - Docking station de la Renkforce

Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi – Docking station de la Renkforce

Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi este cea a docking station-ului, asta in situatia in care ai mai multe harduri disponibile, care trebuie sa functioneze in acelasi timp sau destul de frecvent, fiecare, si nu este rentabila solutia de a achizitiona 3-4 rack-uri sau cea a schimbarii / montarii destul de frecventa a acestora, in acelasi rack. Daca notam si faptul ca sunt variante care accepta si harduri de 3,5”, dar si de 2,5”, atunci aceasta este varianta perfecta (vezi si foto).

O parte din aceste dispozitive pot avea si alte functii foarte utile, dintre care cea mai importanta mi se pare a fi cea de „clonare”, adica de copiere a unui hard disk pe altul, fara a fi necesara interventia prin computer.

In cazul in care v-am convins, prin articolele precedente, ca merita sa schimbati HDD-ul cu un SSD, cu ajutorul acestui dispozitiv, puteti copia 1:1 continutul hardului pe SSD si puteti boota direct de pe acesta, fara a mai irosi timpul cu instalarea sistemului sau copierea datelor.

De asemenea, este posibila si stergerea lor, la unele variante. Daca porturile de conectare la computer sunt USB 3.0, se asigura un transfer de date in / de la computer de pana la 5 Gbps.

Conectarea la computer, in majoritatea cazurilor, se face foarte simplu, fara a fi nevoie de instalarea de drivere.

Un model care inglobeaza majoritatea celor spuse mai sus (accepta si HDD si SSD, in acelasi timp, are functia de clonare si cea de stergere, are USB rapid, 3.0, suporta HDD-uri pana la 8 TB) este Renkforce docking station hard disk USB 3.0 SATA, pe care-l puteti achizitiona de la Germanelectronics.ro cu 349 lei.

Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi - Docking station LINDY - 4 HDD

Alta solutie pentru utilizarea hardului tau vechi – Docking station LINDY – 4 HDD

Daca necesitatile sunt foarte mari, puteti alege LINDY Docking station 4 HDD SATA – USB 3.0 & eSATA, care costa numai 700 lei la conectica.ro. Puteti introduce patru hard disk-uri, atat 2,5” cat si 3,5”, rata de transfer este foarte mare, pentru ca are USB 3.0 (rata de transfer 5 Gbps) sau eSATA (6 Gbps) si are si functie de clonare, adica veti putea copia un HDD pe celelalte trei, fara a fi necesara conectarea la computer. Capacitatea maxima a fiecaruia dintre cele patru harduri este limitata la 3 TB.

 

Daca aveti vreo problema cu hardurile, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

 

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.