Solutia Bitdefender pentru CryptoRansomware

Solutia Bitdefender pentru CryptoRansomware

 

Solutia Bitdefender pentru CryptoRansomware vine in urma unui studiu realizat de specialistii in securitate ai firmei, care a relevat ca doar in luna noiembrie 2015, din totalul victimelor atacate cu acest tip de virus – ransomware – 48% au platit sume importante pentru a recupera fisierele de pe computerul blocat, media situindu-se in jurul a 550 lei (cinci milioane 500 mii lei vechi). Cei mai multi dintre acestia au declarat ca ar plati recuperarea in primul rand pentru programele existente in calculator, apoi pentru fisiere de serviciu si pentru fotografii personale.

Solutia Bitdefender pentru CryptoRansomware

Solutia Bitdefender pentru CryptoRansomware

In acest context, echipa Bitdefender a dezvoltat o serie de instrumente care sa ajute utilizatorii sa recupereze computerul fara a plati nici o „taxa”, pentru familiile de virusi ramsonware Tesla Crypt, CTB – Locker si Locky. Mai mult, au realizat un „vaccin” care sa previna infectia cu acest tip de virusi.

Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender, a declarat ca „Noul antidot este rezultatul unui program continuu de dezvoltare de soluţii împotriva celei mai prolifice ameninţări ale momentului. Am căutat modalităţi prin care să prevenim ca acest ransomware să cripteze fişiere de pe computerele care nu sunt protejate de soluţii de securitate Bitdefender şi ne-am dat seama că putem dezvolta acest vaccin”.

Previziunile pentru anul 2016 releva faptul ca atacurile cu ransomware se vor intensifica pentru ca acest tip de virus are doua mari „calitati”: este foarte usor de programat si foarte greu de depistat!

Solutia Bitdefender pentru CryptoRansomware

Solutia Bitdefender pentru CryptoRansomware

Prietenii de la Bitdefender va ofera si posibilitatea de a va „vaccina” sistemul de calcul, gratuit, descarcand-ul de la adresa „Vaccin Anti – Crypto – Ransomware”, de pe site-ul producatorului. Vaccinarea este foarte simpla, nu trebuie sa fii „asistent” ca sa poti sa o faci: se descarca fisierul, se lanseaza in executie pentru a instala produsul – se da „Run” in fereastra Security Warning – apoi, simplu, „Next – Install – Finish”.

Ca sa ramanem cumva in aceeasi zona, vom discuta in urmatorul articol despre Pescuitul in nori.

Daca aveti probleme sau doriti informatii despre virusi si antivirusi, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

S-auzim de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.