Pescuitul in nori
Pescuitul in nori, este, dupa cum releva un raport prezentat de Bitdefender, pe primul loc in topul celor mai atacate domenii in primul trimestru al anului 2016. Atacurile de tip phishing opereaza prin intermediul serviciilor de transfer de fisiere, distributia fisierelor prin cloud (nor) fiind pe primul loc. Aceste platforme de transfer sunt mult mai vizate decat, spre exemplu, cele de comert electronic sau de servicii bancare – cai traditionale – pentru distribuirea atacurilor de phishing, proportia fiind de unul din cinci, deci de aproximativ 20%.
Bogdan Botezatu, Senior E-Threat Analyst at Bitdefender, este de parere ca „Phishing-ul rămâne un vector de atac extrem de eficient, responsabil pentru creşterea numărului de incidente legate de pierderea datelor, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru companii. Utilizatorii pot cădea uşor în capcana întinsă de atacatori, dat fiind că mesajele primite provin aparent de la surse de încredere pe care aceştia le cunosc şi le folosesc în mod uzual”.
Serviciile de transfer de fisiere nu folosesc nici o tehnologie noua si nemaipomenita, inovatoare, insa usurinta la utilizare si gratuitatea fac din acestea preferatele solutii pentru transferul si stocarea fisierelor in nor. Acestea neavand functii de securitate care sa sorteze fisierele „curate” de cele „infectate” astfel incat atacatorii pot sa trimita si ulterior sa ascunda virusi malware, fara sa lase nici un fel de urme!
Sa luam, spre exemplu, Dropbox. Desi nu urmareste fisirele stocate, are, totusi, un sistem care sesizeaza un continut protejat de drepturile de autor i blocheaza accesul celor care doresc sa „sheruiasca” acest continut catre terte persoane.Algoritmul folosit este automat, creeaza semnaturi pentru fisiere si le suprapune pe semnaturile fisierelor protejate prin drepturi de autor. Anul trecut, Dropbox a depasit 400 milioane de utilizatori care, impreuna, au „depus” la pastrare 35 miliarde de fisiere de tip Microsoft Office, aceste performante aducandu-l pe locul al patrulea in clasamentul atacurilor phishing, dupa Google, PayPal si Apple.
Daca aveti probleme sau doriti informatii despre baterii de laptop, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
S-auzim de bine!