Sisteme AiO performante

Sisteme AiO performante

 

Exista o categorie de utilizatori care utilizeaza sistemul de calcul pentru o activitate care necesita un display de o marime considerabila si o rezolutie foarte mare, dar si de o „motorizare” corespunzatoare, prin aceasta intelegand o putere de calcul deosebit de mare, pentru ca, in diverse situatii – mai ales daca se utilizeaza in cercetare – sa nu puna utilizatorul in situatia de a „adormi” in fata monitorului pana se efectueaza toate operatiile solicitate!

Acestea sunt echipamente profesionale, care exceleaza din toate punctele de vedere, insa si preturile lor nu sunt accesibile unui utilizator obisnuit, fiind din aceeasi categorie a sistemelor pentru gaming, cu deosebirea ca, in cazul acestora din urma, accentul se pune pe partea de  afisare (display – placa video) nu pe partea de procesare.

 

Sisteme AiO performante - Dell All-in-One XPS one 27

Sisteme AiO performante – Dell All-in-One XPS one 27

Computerul AiO care indeplineste intocmai cerintele expuse mai sus se numeste Dell All-in-One XPS One 27 si il puteti lua de la eMag pentru suma de 11.400 (fara 1 ban!).

Sa vedem ce primiti pentru acesti „banuti”.

Procesorul este Intel Core i7 – 4770s la 3,10 GHz. (3,90 GHz. in „Turbo”) – Haswell, cu cache de 8,192 MB, in socket 1150, cu o serie de tehnologii proprietare impresionante dintre care enumeram cateva: Intel Stable Image Platform Program (SIPP), Intel Hyper – Threading, Intel Boost Technology sau Intel Virtualization for Directed I / O (VT-d).

Ecranul este si el unul dintre punctele forte ale sistemului. Rezolutia este impresionanta: Wide _ Qua HD 2550 x 1440, care ofera cu 78% mai multi pixeli (per total) si cu 33% mai multi decat rezolutia HD (1920 x 1080). In plus, este un ecran tactil care percepe atingerea cu 10 degete, simultan! Ce poti sa faci mai mult? Display-ul are diagonala de 27” – Wide, IPS.

Informatiile necesare a fi afisate sunt trimise de un „duet” format din Intel HD Graphics 4600 integrat in procesor si placa video dedicata nVidia GeForce GT750 M cu 2 GB DDR3, care lucvreaza alternativ, in functie de „misiunea” primita.

Cele de mai sus sunt completate cu succes de memoria RAM de 16 GB DDR3 Dual Channel, cu frecventa de 1600 MHz.

Spatiul de stocare este suficient – HDD de 2 TB – dublat de un SSD de 32 GB, cu tehnologie Intel Smart Response 7 pentru o memorie extinsa cache, concentraza puterea de procesare exact acolo unde trebuie: la cresterea vitezei de bootare, cresterea vitezei de incarcare a aplicatiilor si cresterea vitezei de accesare a programelor care sunt folosite mai des.

Ce mai este de spus? Conectica: 4 x USB 3.0 care au o viteza de 10 ori mai mare decat USB 2.0 iar portul Thunderbolt o mareste de 20 de ori, 1 x mini DisplayPort, 1 x HDMI In, 1 x HDMI Aut si un RJ-45.

Ar mai fi de spus si despre sunetul impresionant, chiar daca este integrat, tehnologia de procesare audio Waves MaxxAudio 4 (castigatoare a unui premiu Grammy), oferind un sunet profund si bogat, completat de un camp stereo extins.

A, mai exista si un cititor de carduri 9 in 1, care permite un transfer foarte simplu a continutului camerei foto sau video, prin introducerea cardului de memorie in cititor.

 

Acesta ar fi trebuit sa fie ultimul articol al seriei dar… n-ar fi corect sa nu-i multumim si pe fanii sistemului de operare Mac – Apple, asa incat in articolul urmator vom vedea si oferta acestora: Sisteme AiO produse de Apple.

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.