Setari pentru bootare mai rapida

Setari pentru bootare mai rapida

 

Setari pentru bootare mai rapida

Setari pentru bootare mai rapida

Stim cu totii ca orice sistem de operare „se misca” foarte repede si frumos imediat dupa instalare insa dupa oarece timp incepe sa devina din ce in ce mai „lenes”. Probabil ca majoritatea utilizatorilor stiu si de ce: pentru ca se instaleaza diverse soft-uri, unele chiar sunt setate sa se lanseze odata cu pornirea Windows-ului, registrii se maresc si timpul de parcurgere a lor, in timpul lansarii Windows-ului (boot-arii) creste cu fiecare program nou instalat. Vom trece peste obisnuitele sfaturi pentru o boot-are mai rapida pentru a va informa ca mai exista doua setari, de care foarte putina lume stie, care pot imbunatati semnificativ viteza de boot-are a sistemului vostru.

Setari pentru bootare mai rapida - Accesare MSCONFIG

Setari pentru bootare mai rapida – Accesare MSCONFIG

Prima se refera la „splash screen” – imaginea cu simbolul Windows si „Starting Windows” – pe care, in urma setarii pe care o vom executa impreuna dupa cum voi decrie mai jos, nu va mai fi incarcata de Windows, in acest mod castigandu-se cateva secunde din timpul  de boot-are.

Setarea se executa lansand „msconfig”, lucru care se poate face in doua moduri: ori Start – Run… si introducand de la tastatura msconfig (vezi foto),

Setari pentru bootare mai rapida - Accesare MSCONFIG - varianta

Setari pentru bootare mai rapida – Accesare MSCONFIG – varianta

ori apasand concomitent simbolul Windows de pe tastatura  (stanga – jos, intre tastele Ctrl ai Alt) si tasta R, dupa care, de asemenea, vom tasta msconfig (vezi foto). Atentie, pentru a putea execut aceasta operatie trebuie sa aveti drepturi de administrator (This task will be created with administrativ privileges).

 

Setari pentru bootare mai rapida - Setare No GUI Boot

Setari pentru bootare mai rapida – Setare No GUI Boot

Se va deschide fereastra „System Configuration” in tab-ul General, deci va trebui sa faceti click pe tab-ul Boot (vezi foto). In mijlocul ferestrei, veti gasi „No GUI boot” pe care va trebui sa-l bifati. Dupa aceasta, in mod normal, ar trebui sa apasati „Appkly” si „OK”, insa eu va sfatuiesc sa o faceti dupa ce veti citi randurile de mai jos, in care o sa gasiti cealalta setare, care se face tot din fereastra System Configuration.

Setari pentru bootare mai rapida - Setare numar procesoare (nuclee)

Setari pentru bootare mai rapida – Setare numar procesoare (nuclee)

A doua setare o puteti face doar daca sistemul dumneavoastra este dotat cu un procesor multinucleu – adica Dual Core, Quad Core, Octo Core… – si consta in selectarea numarului de procesoare in fereastra care se va deschide (BOOT Advenced Options) dupa ce faceti click pe butonul „Advenced options…” din partea din stanga – mijloc al ferestrei System Configuration (vezi foto). Aveti grija, mai intai va trebui sa bifati patratica „Number of processors” si apoi numarul de procesoare. Apoi urmeaza OK – OK si… totul este OK!

Boot-are rapida si… spor in toate!

 

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii, de orice fel din domeniul IT, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.