Noutati despre acumulatori

Noutati despre acumulatori

 

Noutati despre acumulatori

Noutati despre acumulatori

Noutati despre acumulatori nu aflam in fiacare zi si nici nu sunt foarte multe sau nemaipomenit de interesante. Am mai scris in decursul timpului despre directii neobisnuite de cercetare (acumulatori – vopsea) sau despre dezvoltari ale unor tehnologii deja existente, in scopul de a imbunatati atat capacitatea de inmagazinare a energiei cat si durata lor de utilizare. Si iata ca a aparut si vestea cea buna: acumulatotul indestructibil! A aparut asa cum apar multe descoperiri extraordinare: din greseala!

Greseala apartine unui grup de cercetatori ai Universitati Irvine – California, care au descoperit prin aceasta „metode” un acumulator care, practic, este indestructibil, intrucat poate fi incarcat de aproximativ 200.000 de ori fara a se degrada sau a se micsora capacitatea de inmagazinare.

In prezent, cei mai performanti acumulatori existenti suporta maximum 7.000 de cicluri complete de incarcare – descarcare, insa acestia, datorita capacitatii extraordinar de mici de inmagazinare a energiei, nu pot fi utilitati nici macar pentru alimentarea unui smartphone, dara-mi-te a unui laptop!

Cescetarile savantilor de la Irvine urmareau crearea unui acumulator care sa nu foloseasca substante combustibile, care reactioneaza violent la contactul cu aerul, precum Litiul, ajungand la un acumulator bazat numai pe substante solide, utilizand un electrolit – gel depozitat pe nano – fire constituite din aur. Incorporarea acestor nano – fire nu este o noutate absoluta, generatia de acumulatori Li-Ion din ultima perioada utilizand-o deja, insa combinatia de nano – fire din aur si electrolitul sub forma de gel a constituit o „reteta” cu rezultate mult peste asteptari, reusindu-se pana acum peste 200.000 de cicluri incarcare – descarcare a acestora, fara sa se observe vreun semn de modificare a performantelor initiale. Evident ca urmeaza o perioada de testari foarte riguroase inainte de ajunge la producatorii de gadget-uri care ne infrumuseteaza si ne usureaza viata; nu au fost inca facute nici un fel de declaratii si nu au fost date publicitatii planuri concrete despre viitorul acestei importante descoperiri.

Deocamdata, se pare ca este mai „palpabila” descoperirea, tot din „greseala” a unor acumulatori Li-Ion de patru ori mai durabili decat cei din prezent. Dar, despre acestia, in urmatorul articol: Acumulatori Li-Ion de patru ori mai rezistenti.

Daca aveti probleme sau doriti informatii, de orice fel din domeniul IT, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.