Se poate spiona cu televizorul

Se poate spiona cu televizorul?

 

Se poate spiona cu televizorul

Se poate spiona cu televizorul

Se poate spiona cu televizorul? Raspunsul este acelasi ca in cazul sistemelor de calcul, da, metoda de intruziune fiind aceeasi, prin intermediul camerelor video si microfoanelor din dotare, si aici trebuie sa precizam ca este vorba despre televizoarele „destepte”(smart). Deci vechea vorba populara „mintiti poporul, cu televizorul” s-a dezvoltat si transformat in „spionati poporul, cu televizorul”, acesta fiind un exemplu clar ca toate evolueaza, se dezvolta si se perfectioneaza in timp, chiar – si cateodata „mai ales” – cele negative. In concluzie, toate device-urile care au in dotare o camera video si sunt de tip „smart”, adica pot fi accesate prin intermediul unui software, sunt potentiale cai de patrundere in intimitatea posesorului. Daca in cazul sistemelor de calcul – computere, laptopuri, tablete – exista o oarecare protectie, de tip „firewall”, care pot bloca, in cazul in care sunt activate, patrunderea in sistem, televizoarele nu au absolut nimic in acest sens.

Se poate spiona cu televizorul - Luigi Auriemma

Se poate spiona cu televizorul? – Da, spune Luigi Auriemma

Daca la inceput se pare ca a fost doar o eroare de soft, in prezent exista softuri special concepute pentru acest scop, specialistii unei firme americane de securitate demonstrand, cu ajutorul unui soft de acest tip, ce se poate face: inregistrari de imagini si sunete. Luigi Auriemma – co-fondator al acestei firme de securitate – a declarat ca „instaland un simplu program, hacker-ii ajung sa controleze televizorul si sa ne spioneze in casele noastre. Ei pot sa ne vada si sa ne aud, dara ca cineva sa-si dea seama”.

Totusi, ca sa nu va speriati foarte tare, trebuie precizat ca acest lucru se poate intampla numai daca hacker-ii reusesc sa afle adresa IP a retelei de internet pe care o utilizati pentru conectarea televizorului, lucru care nu este tocmai usor si care este absolut nerentabil daca nu exista elemente de interes cel putin social, daca nu politic sau tehnic. In orice caz, este absolut indicat sa securizati cat mai bine reteaua de internet pe care o folositi, pentru a nu risca sa va admirati pe Facebook in ipostaze intime sau hazlii! :)

Mai trebuie sa stiti ca, pentru a preintampina orice neplaceri datorate dotarii televizoarelor cu astfel de echipamente care pot deveni periculoase pentru intimitatea posesorului, producatorii au introdus termeni si conditii care ii protejeaza de orice atacuri din aceasta directie, iar cumparatorii / utilizatorii au fost de acord cu acestea, acceptandu-le la cumpararea televizorului, sub semnatura. Deci, grija mare la ce semnati, nu semnati ca Primarul, cum se spune… adica fara sa cititi continutul!

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.