Se poate spiona cu camera web

Se poate spiona cu camera web?

 

Se poate spiona cu camera web? Da, se poate! Se poate activa chiar si microfonul, astfel incat „captura” sa fie completa: sunet si culoare! :)  Asta nu trebuie sa va sperie foarte tare daca tineti computerul, laptopul sau smartphonul in birou, in sertar sau in oricare alt loc in care nu iti desfasori viata privata. Evident ca, la birou, nu trebuie sa lucrati cu documente care ar putea trezi interesul unor persoane care sa poata obtine foloase materiale de pe urma vanzarii lor. Si inca ceva: lista cu device-uri se poate completa si cu alte „smart”-uri, ,cum ar fi tableta sau televizorul.

„Probe” exista si sunt nenumarate, un exemplu putand fi cel al unei scoli din SUA, unde camerele web de pe laptopuri au realizat aproximativ 30.000 de fotografii. O alta categorie de „curiosi” care au apelat la asemenea metode de spionaj este cea a firmelor care inchiriaza laptopuri, acestea utilizand chiar softuri specializate pentru a realiza capturi de ecran, in afara capturilor cu camerele web.

Se poate spiona cu camera web? - Solutia

Se poate spiona cu camera web? – Solutia

In aceasta situatie, cunoscuta de altfel de toti producatorii de sisteme de calcul, s-a luat masura – aceasta fiind mai mult o masura de marketing, pentru ca cei care apeleaza la asemenea tehnici stiu, evident, cum sa o depaseasca si pe aceasta – de a se instala un LED care sa ateste functionarea camerei web.

Mai mult decat atat, chiar daca laptopul nu are conexiune la internet, acesta poate fi utilizat totusi pentru spionarea proprietarului printr-un dispozitiv de marimea unui stick – bazat pe unde radio – dispozitiv care ori poate fi conectat la computer ori poate exista chiar in interiorul carcasei, introdus inainte de a-l achizitiona. Aceasta ultima tehnologie – despre care a scris New York Times – se afla in posesia Agentiei Nationale de Securitate al SUA insa nu exista dovezi concrete ca ar fi fost utilizata.

Acum stiti ca se poate spiona cu camera web, si inca in mai multe moduri, insa pentru utilizatorul obisnuit nu se pune problema la un asemenea nivel, asa incat rezolvarea este deosebit de simpla: acoperirea camerei cu un material opac – romplast, banda lipicioasa opaca sau, daca esti fumator, chiar cu partea lipicioasa a hartiei de tigareta.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.