Scanarea harddiskului cu HD Tune

Scanarea harddiskului cu HD Tune

 

Utilizarea HD Tune pentru verificarea harddiskurilor

Utilizarea HD Tune pentru verificarea harddiskurilor – Harduri “moarte” :)

Dupa ce am vazut, in al doilea tab, informatii despre hard disk si in al treilea tab informatii despre „viata” lui de dinainte de scanare, a sosit timpul sa trecem la ultimul tab, cel care ne va aduce informatiile „la zi” si ne va arata starea acestuia in momentul actual, permitandu-ne – in caz de necesitate – sa luam masuri pentru contracararea, ameliorarea starii sau… inlocuirea lui, pentru mai multa siguranta, mai ales daca datele stocate sunt de mare importanta si nu am facut inca nici un backup.

Scanarea harddiskului cu HD Tune - Scanare cu utilizarea computerului

Scanarea harddiskului cu HD Tune – Scanare cu utilizarea computerului

Scanarea hard disk-ului se poate face in doua moduri: normal – dureaza zeci de minute, in functie de marimea lui – si rapida (Quick Scan), aceasta din urma efectuandu-se in cateva zeci de secunde (hardul meu de 160 GB a fost scanat in 38 sec.)! La scanarea „normala”, o mare importanta o are si faptul ca se lucreaza pe computer in acest timp sau nu. Astfel, la o prima scanare a hardului de 160 GB, scanarea a durat in jur de 30 minute, in timp ce la a doua scanare, timp in care am utilizat computerul, timpul a crescut simtitor pana la 51 minute(vezi foto)!

Din fericire, hardul nu avea sectoare defecte, astfel incat totul este „verde”, dar trebuie specificat ca la un hard cu bad-uri, vor fi si patratele rosii.

Scanarea harddiskului cu HD Tune - Modificarea parametrilor din Health daca scanarea a avut bad-uri

Scanarea harddiskului cu HD Tune – Modificarea parametrilor din Health daca scanarea a avut bad-uri

Dupa scanare, ne intoarcem la „tab-ul vietii” si ne uitam – cum am spus in articolul precedent – la „Reallocated Sector Count” si la „Current Pending Sector” pentru a vedea rezultatul scanarii in modificarea acestor doi parametri; daca apar cifre (si daca in tab-ul de scanare au fost sectoare rosii, sigur apar), aceasta inseamna ca trebuie luate masuri urgente (evident, daca sunt de ordinul miilor, adica nereparabile) – vezi foto.

Daca v-ati intrebat la ce este utila scanarea, acum aveti raspunsul: s-au marcat sectoarele defecte (bad-urile) si acestea nu vor mai fi accesate pentru a fi scrise si a se pierde date. Insa, precum am mai zis, totul pana la o limita, peste care hard disk-ul trebuie inlocuit.

 

Daca scanarea si interpretarea datelor depaseste rabdarea si cunostintele dumneavoastra, atunci neaparat trebuie sa sunati la PC Laptop0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor testa rapid si profesionist hard disk-ul si veti sti daca aveti sau de ce sa va ingrijorati. Pentru ca este indicat sa faceti verificarea hardului de doua ori pe an macar, puteti „impusca” doi iepuri dintr-o lovitura: curatarea de praf si scanarea / diagnosticarea hard disk-ului.

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.