Rularea aplicatiilor Android pe laptop

Rularea aplicatiilor Android pe laptop

 

Foarte multi utilizatori de smartphonuri, in clipele destinate destinderii, in micile pauze de relaxare, joaca jocuri, special concepute pentru aceste gadgeturi, care utilizeaza sistemul de operare Android. Dar… si cel mai mare display de telefon este minuscul fata de un laptop, spre exemplu, sau chiar fata de o tableta de 10” (cu Windows, desigur!). Ce placut ar fi sa joci Clash of Clans Angry Birds, Fruit Ninja sau Asphalt 8 pe laptop! Este oare posibil asa ceva? Raspunsul este „DA” au fost unii care s-au gandit si la asa ceva! Sa vedem cum…

Rularea aplicatiilor Android pe laptop

Rularea aplicatiilor Android pe laptop

Pentru rularea aplicatiilor Android pe laptop, aplicatii concepute special pentru Android, inclusiv jocuri, este necesar, logic, sa avem un program care sa ruleze aceste aplicatii. Sunt mai multe variante chiar: unele gratuite, altele contra cost, insa nu pentru foarte multi bani, astfel incat chiar merita achizitionarea lor.

 

Primul dintre ele, cel mai utilizat si, desigur, free (dar cu reclame incantatoare J), se numeste BlueStacks si se poate decarca de aici. Cu el puteti instala jocurile amintite mai sus, cum ar fi Clash of Clans dar si WhatsApp… fiind folosit de peste 90 milioane de utilizatori din toata lumea. Principiul de functionare este simplu: el „pacaleste” Windows-ul spunandu-i ca laptopul tau este de fapt un Galaxy Note II si ruleaza o varianta modificata de Android astfel ca exista, din pacate, posibilitatea ca unele aplicatii sa nu functioneze optim. Un alt dezavantaj al solutiei este ca unele jocuri, fiind proiectate special pentru Android, vor solicita un ecran tactil si in acest caz va va fi mai greu cu mouse-ul! Va trebui, in acest caz, sa va cumparati un laptop cu ecran tactil! J Sunati la 0763 644 629 sa vedem ce putem face!

Rularea aplicatiilor Android pe Laptop - YouWave

Rularea aplicatiilor Android pe Laptop – YouWave

A doua varianta utilizata frecvent este YouWave (o gasiti aici) si are o varianta free (var. 3.30, cu reclame) si una care costa 29,99$, aceasta din urma  (Premium 5.0) emuland Android 5.1.1 (Lollitop) dar putand fi utilizata doar pe sistemele care sunt pe 64 bits.

 

Mai exista varianta de a accesa Google Play direct din browser, prin intermediul unei extensii numite ManyMo, dar aceasta are dezavantajul major ca in cazul in care browserul se viruseaza, se pierd toate datele salvate din joc, deci este utilizabila doar pentru jocuri care nu fac salvari frecvente sau cele care pastreaza datele undeva pe hard si nu sunt afectate de browser.

Rularea aplicatiilor Android pe Laptop - Andy Emulator

Rularea aplicatiilor Android pe Laptop – Andy Emulator

O solutie viabila este rularea sistemului Android intr-un emulator virtual, dar acesta necesita putin mai multa putere de procesare si ceva mai mult

RAM. Programul se numeste Andy Emulator si il puteti descarca de aici.

 

 

 

 

 

Rularea aplicatiilor Android pe laptop se poate face si din Chrome, dar despre asta veti afla citind Rularea aplicatiilor Android din Chrome.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.