Rolltop – laptopul viitorului?

Rolltop – laptopul viitorului?

 

 

Rolltop

Rolltop

Ce mai e si asta? Poate este nepotrivit sa te intorci de la laptopul cuantic la unul… mai aproape de prezent – pentru ca nici acesta nu s-a realizat pe scara larga ci doar ca un concept!

Este vorba despre un laptop care se ruleaza, care apare ca un sul atarnat de o curea si purtat pe umar. Ideea apartine designer-ului german de origine rusa Evghenii ORKIN – in speta Orkin Design – si realizat de Sony. Rolltop face parte din acele gadget-uri care par a fi preluate din filemele SF, si faptul ca este din categoria „3 in 1” este cu atat mai atractiv!

La prima vedere se observa un cilindru de 8,5 cm. diametru, cu lungimea de 28 de cm. Surpriza vine cand incepem sa-l desfasuram; in prima faza putem obtine un laptop avand diagonala de 13”, cu tastatura virtuala, sensibila la atingere.

 

 

Rolltop - detalii

Rolltop – detalii

Daca extindem complet obtinem o tableta de 17” cu ecran OLED multitouch, utilizabil cu stilus. Cilindrul central contine doua porturi USB, difuzor, webcam si sursa de alimentare care il poate transforma in computer All-in One sau TV.

 

 

 

 

 

Puteti vedea o prezentare video a acestui concept, pe site-ul Orkin Design:

http://www.orkin-design.de/design/rolltop/movie/FXVideo_Example.html.

Desigur ca mai exista cateva probleme de rezolvat inainte de a-l gasi pe rafturile magazinelor. Printre ele, cele legate de display sunt cele mai importante, desi Sony, LG sau Samsung au aratat ce pot construi ecrane flexibile – FOLED – care pot afisa o gama de culori mult mai naturale si mai calde iar imaginile mult mai luminoase decat cele „clasice” de-acum, LCD sau LED.

Rolltop - alimentare de la priza

Rolltop – alimentare de la priza

Prototipul acestui rolltop a fost realizat de catre firma Sony si a fost prezentat in cadrul expozitiei CEATEC (Combined Exhibition of Advenced TEChnologies) din Japonia.

 

 

 

 

 

Viitorul bate la usa! Daca va intereseaza si alte curiozitati din domeniul acesta fascinant care este lumea calculatoarelor, va voi povesti, data viitoare, despre Computer-stick USB!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.