Realizarile actuale ale tehnologiei cuantice

Realizarile actuale ale tehnologiei cuantice

 

Iata ca deja au aparut primele aplicatii practice ale tehnologiilor bazate pe fizica cuantica. Dar… care ar fi explicatia acestor lucruri fantastice care se produc in lumea noastra, dar care parca sunt venite din alta lume! Poate ca asa si este! Universul in care traim nu este singurul ci face parte dintr-un Multivers, precum o foaie inr-o carte, iar o particula poate exista, concomitent, in mai multe universuri, astfel incat fiecare stare apartine unui alt univers, iar fenomenul de decoerenta apare in momentul cand aceste universuri sunt separate, astfel incat punctul de contact dintre ele dispare. Concluzia ar fi ca un calculator cuantic este atat de rapid pentru ca proceseaza, in acelasi timp, in mai multe universuri, el exisand, evident, in toate aceste universuri.

O alta explicatie vehiculata – mai ales in zona de rasarit, datorita faptului ca, la aceasta tehnologie, China a ajuns uluitor de repede – este aceea ca s-au facut schimburi (facilitati contra tehnologii) cu extraterestrii! Argumentul adus in sprijinul acestei afirmatii rezida din cercetarile si studiile psihologice si sociale, dar si cele de statistica, acestea aratand ca este imposibil ca omenirea sa progreseze in ultimii 100 de ani intr-un ritm conform caruia, daca luam in consideratie legile normale si naturale ale dezvoltarii societatii, ar fi trebuit sa sa ii ia 2000 de ani ca sa ajunga in stadiul actual!

Dupa cum am spus in titlu, s-au realizat deja multe aplicatii ale tehnologiilor cuantice, printre cele mai cunoscute fiind si cele despre care va voi „povesti” mai jos – am folosit termenul pentru ca cele ce va voi spune au rezonanta de povestiri stiintifico-fantastice, cei mai „vechi” stiu despre ce este vorba.

 

Prima, si cea mai cunoscuta, este ceasul atomic. Este cel mai precis ceas realizat vreodata, avand precizia de o miliardime de secunda pe zi! Pentru realizarea unei asemenea precizii s-a utilizat un atom al izotopului de Cesiu-133, masurandu-se frecventa de 9192,63177 MHz./sec (care reprezinta o secunda) a microundelor emise la trecerea electronilor dintr-o stare in alta.

 

Realizarile actuale ale tehnologiei cuantice

Realizarile actuale ale tehnologiei cuantice – Transrapidul de tip Maglev din Centrul de testare de langa Bremen – Germania

O alta proprietate ce vine din lumea cuantica este supraconductibilitatea, a cărei aplicație principala este realizarea de magneti supraconductori utilizati la trenurile de mare viteza cu levitatie magnetica (de tip Maglev – in care nu exista contact cu sina, deci nu exista frecare), sau la acceleratoarele de particule.

 

 

Tomografia este inca una din realizarile actuale ale tehnologiei cuantice, bazata pe particulele cuantice din atomi care au o sarcina electrica pozitiva care se aliniaza in campul magnetic generat de aparat determinand nucleele atomilor sa-si creeze propriile campuri magnetice rotative care sunt inregistrate de acesta. Aceste campuri inmagazineaza informatiile referitoare la tesutul scanat si la distanta pana la magnetul scanner-ului, informatii care, ulterior, sunt prelucrate de un computer si relevate sub forma unei imagini a interiorului cercetat. Aceasta „fotografiere” bazata pe rezonanta magnetica este mult mai putin nociva si mult mai precisa decat cea „normala”, cu radiatii X.

 

Dar acestea sunt deja lucruri obisnuite… surprizele vor aparea in anii ce vin, China declarand ca este pregatita sa intre in lume a computereleor cuantice, iar cine le va avea, va fi „Stapanul Lumii”!

 

Asteptati cu incredere. Nu vine „Sfarsitul lumii” ci „Transformarea Lumii”!

 

Sa fiti iubiti! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.