Reparatii ecran laptop – defectiuni posibile

Reparatii ecran laptop – defectiuni posibile

 

Reparatii ecran laptop – defecte si reparatii, sunt cele doua informatii „vitale” pentru un utilizator caruia pisica sau ghinionul i-au deteriorat ecranul, fie ca l-au spart, fie ca este inca intact dar nu se mai vede nimic la el. Ecranele laptopurilor sunt destul de fragile, contrar parerii majoritatii utilizatorilor, si se pot sparge destul de usor.

Reparatii ecran laptop

Reparatii ecran laptop

Desi acest tip de reparatie pare a fi usor de executat, adevarul este altul: este necesara interventia unui specialist care, mai intai, sa faca o diagnosticare profesionala pentru a depista cauza reala a defectiunii – in caz contrar defectiunea se va manifesta din nou, dupa reparatie – si pentru a constata care este defectiunea propriu-zisa – in caz contrar se poate, spre exemplu, schimba tot display-ul, cand de fapt era spart doar geamul protector. Este adevarat ca, de cele mai multe ori, aceste reparatii ecran laptop necesita schimbarea intregului display, dar mai sunt si alte componente care se pot defecta si care duc la nefunctionarea ecranului, cum ar fi defectarea invertorului, care furnizeaza energia electrica necesara functionarii display-ului. Sau, este posibil sa fie defecta chiar lampa care ilumineaza ecranul, iar aceasta nu poate fi schimbata pentru ca se afla amplasata intre straturile ecranului astfel incat, desi ecranul pare intact – nu este crapat – totusi trebuie schimbat intreg display-ul!

Mai trebuie spus ca ne-iluminartea ecranului poate avea si alte cauze – mai ales daca display-ul este LED nu LCD, adica nu are nevoie de iluminare, diodele facand acest lucru – cum ar fi arderea sigurantelor sau defectarea placii de baza. Pentru verificarea acestora este necesar un aparat de masura si cunostinte tehnice, asa ca majoritatea service-urilor recomanda inlocuirea placii de baza.

Dupa cum vedeti, cand spuneti „reparatii ecran laptop” nu spuneti numai „schimbare display”, pentru ca sunt multe alte metode de a repara afisajul laptopului, dupa cum sunt multe cauze care pot duce la „moartea” ecranului.

Cred ca acum sunteti convinsi ca NU trebuie sa faceti reparatii ecran laptop singuri, pentru ca exista si chiar este foarte mare, „sansa” de a strica mai tare, de a defecta si alte componente si astfel, atat costurile cat si timpul necesar reparatiei va creste foarte mult, nebanuit de mult!

Despre acest aspect al temei „reparatii ecran laptop” vom discuta in urmatorul articol: Reparatii ecran laptop – costuri si timp.

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.