Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP

 

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP

Daca nu aveti instalat nici un program de inscriptionat DVD-uri, folositi cu incredere maxima CDBurnerXP, pe care puteti sa-l descarcati urmand link-ul sau… de aici. Dupa descarcare, lansati fisierul in executie, acceptati License Agrement si folderul de instalare si nu uitati sa selectati numai limba romana din cele ~100 de limbi din lista.

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP - Selectii instalare

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP – Selectii instalare

Urmeaza o fereastra in care va trebui sa selectati alte task-uri care sa fie realizate la instalare (vezi foto), in care eu am selectat crearea iconului doar pe dasktop-ul meu, crearea unui icon in Quick Launch si asocierea cu fisierele de tip .iso. Ramane la latitudinea fiecaruia daca vrea sa sinstaleze si un program pentru TV, de asemenea free, pentru mai mult de 100 de canale. Daca nu doriti, selectati „I do not accept”, apoi „Install” si… bifati Launch CDBurnerXP daca doriti sa incepeti imediat inscriptionarea.

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP - Setari pentru inscriptionare

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP – Setari pentru inscriptionare

Dupa lansarea CDBurner, din cele sase optiuni ale ecranului de inceput, alegeti Imagine ISO si click pe Deschide… pentru alegerea fisierului descarcat anterior (vezi foto). Inainte de a apasa pe „Inscriptioneaza discul”, mai puteti bifa cateva optiuni daca doriti, cum ar fi „Ejecteaza discul dupa inscriptionare”, „Verifica discul dupa inscriptionare” sau „Inchide calculatorul dupa finalizare”. Intrucat nu veti mai scrie nimic pe acest DVD, va trebui bifat si „Finalizeaza discul”, in caz ca nu este bifat deja. Metoda de inscriptionare poate ramane cea implicita: Alegere automata. Ar mai fi de ales viteza de inscriptionare, care este in mod implicit cea mai mare pe care o are unitatea optica, insa este de preferat o viteza mai mica, pentru a fi compatibila si cu unitatile mai vechi, care citesc mai greu DVD-urile scrise la viteze mari. Pentru aceasta, selectati alta viteza si se va deschide o fdereastra care va pune la dispozitie de la cea mai mica 1x (176KB/s) la cea mai mare, in cazul meu 52x (9.178 KB/s). Si cu aste totul este gata, apasati „Inscriptioneaza discul” si asteptati finalizarea scrierii si eventual, daca ati bifat, si verificarea lui.

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP - Progresul Inscriptionarii ISO

Cum sa inscriptionezi un DVD cu CDBurnerXP – Progresul Inscriptionarii ISO

In tot acest timp puteti urmari derularea procesului in tab-ul alaturat, Progresul Inscriptionarii ISO, unde veti vedea toate detaliile, la secunda!(vezi foto).

Programul mai are o functionalitate, pe cat de interesanta pa atat de utila, convertirea fisierelor – imagine de alt tip, cum ar fi *.bin sau *.nrg, in format *.iso. Butonul se gaseste in stanga jos – „Converteste in ISO” – si dupa apasarea lui, se va deschideo fereastra in care va trebui sa alegeti calea catre imaginea de convertit, calea catre imaginea convertita iar apoi apasati „Converteste in ISO”.

Cam asta este tot si… de atat este nevoie!

S-auzim de bine!

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.