Remedierea problemelor camerei web

Remedierea problemelor camerei web

 

 Lipseste „Volum microfon”. In setarile camerei, daca nu apare controlul volumului microfonului, trebuie sa incercati urmatoarele:

 • Inchideti programul camerei si deconectati de la calculator toate dispozitivele de provenienta Microsoft;
 • Conectati la computer doar camera LifeCam si porniti programul camerei; in tab-ul Setari LifeCam ar trebui sa gasiti glisorul de comanda a volumului microfonului

 Nu se poate regla volumul din „Setari”. Acest fenomen poate aparea indeosebi la utilizatorii care folosesc Windows XP. Daca s-a dezactivat  sunetul la microfonul camerei, nu se mai pot folosi setarile camerei pentru activarea sau modificarea volumului. Ce este de facut?

 • Se activeaza sunetul microfonului din Control Panel din Windows;
 • Se utilizeaza controlul din Windows al volumului microfonului sau cel al camerei web.

 Nu se poate dezactiva microfonul. Dezactivarea sunetului microfonului se poate face in doua feluri, independent, utilizarea uneia excluzand-o pe cealalta.

 • Din Setari LifeCam se gliseaza volumul la minimum. Daca utilizati Windows Vista sau Windows XP si glisorul volumului nu apare in pagina de setari:
  • Inchideti softul LifeCam si deconectati toate dispozitivele de la Microsoft de la computer;
  • Conectati inapoi doar camera web LifeCam si re-porniti softul. Glisorul ar trebui sa apara in pagina de setari si sa-l puteti muta pe minim.
 • Din Control Panel-ul din Windows.
Remedierea problemelor camerei web - LifeCam VX-1000

Remedierea problemelor camerei web – LifeCam VX-1000

 Calitate slaba a fotografiilor. Se poate intampla ca fotografiile pe care le facem cu o camera web sa fie neclare sau imaginea sa fie prea granulate. In acest caz, trebuie sa:

 • Asteptam cateva secunde, in cazul in care camera este un model care are facilitatea de AutoFocus. Focalizarea poate dura cateva secunde iar daca nu se asteapta sa se termine operatia, fotografiile vor aparea neclare, obiectivul fiind in miscare;

  Remedierea problemelor camerei web - LifeCam VX-3000

  Remedierea problemelor camerei web – LifeCam VX-3000

 • Daca nu este un model cu focalizare, va trebui sa faceti singuri aceasta operatie (cazul camerelor web model LifeCam VX-1000, VX-3000 sau VX-6000), prin rasucirea inelului de pe obiectiv, pana imaginea devine foarte clara.

  Remedierea problemelor camerei web - LifeCam VX-6000

  Remedierea problemelor camerei web – LifeCam VX-6000

 • Daca imaginea este cu granulatie mare, s-ar putea sa fie de vina cantitatea mica de lumina din mediul in care se fotografiaza sau filmeaza. Este indicat, in acest caz, sa se imbunatateasca substantial conditiile de iluminare prina daugarea de surse artificiale de lumina; in cazul in care utilizati surse de lumina cu tuburi cu descarcare in gaze (tip „neon”) este bine sa aveti in vedere si macar o sursa cu incandescenta, altfel fotografiile vor parea ireale, reci, cu tenta spre albastru.

In ultimul articol vom trece in revista deficientele de Redare defectuasa a inregistrarilor cu camera web.

Va asteptam, daca aveti întrebări, neclaritati sau doriti informatii diverse, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste.

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim de bine!

 

3 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 1. Buna ziua!am un laptop Lenovo(windows 10).De ceva timp atunci cand filmez nu mai am sunet!la fel se intampla si daca intru pe messenger cu un prieten:ne putem vedea reciproc,eu il pot auzi,dar invers nu!Care este problema si cum se poate remedia!
  Va multumesc anticipat!Astept raspuns!

 2. Laptopul are camera lui si totusi nu pot vorbi video pe messenger cu familia. Imi pute-ti spune motivul?

  • Buna ziua ! Probabil driverele nu sunt instalate.. Va asteptam in service pentru diagnosticarea echipamentului !