Realizarea imaginii sistemului de operare pentru copiere in reteaua firmei

Realizarea imaginii sistemului de operare pentru copiere in reteaua firmei

 

In orice companie care dispune de mai multe calculatoare, in retea, este recomandabil ca toate statiile de lucru sa fie identice, atat ca sistem de operare cat si ca programe utilitare instalate. Devine astfel necesara „copierea” uneia din statiile de lucru pe celelalte statii. Problema este atat de importanta si uzuala incat cei de la Microsoft au avut-o in vedere au au considerat oportun sa o includa in insusi sistemul de operare, astfel incat, in Windows\Sistem32\Sysprep gasim un mic program utilitar care ne va ajuta sa pregatim statia de lucru pentru „replicare”. Acesta va pregati computerul „de baza” pentru copiere, va sterge toate personalizarile si va crea imaginea care va trebui, in final, restaurata pe toate celelalte calculatoare ale firmei, prin intermediul unui alt program din gama Norton Ghost, Clonezilla, Acronis etc.

Realizarea imaginii sistemului de operare

Realizarea imaginii sistemului de operare

Primul pas este pregatirea computerului de „clonat” prin aceasta intelegandu-se instalarea tuturor programelor necesare pentru lucru sau update-area lor, configurarea optiunilor, personalizarea conform regulilor interne ale firmei.

Se lanseaza programul – calea este mentionata mai sus, precum si numele – Sysprep – si in fereastra aparuta se selecteaza in campurile System Cleanup Action –  „Enter System Aut-of-Box Experience (OOBE)”, iar la Shutdown Option – „Reboot”, si se bifeaza „Generalize” pentru a se sterge orice informatie existenta in sistem despre utilizatorul anterior ( Restore Points, User ID, logo-uri etc.) – vezi foto. Si… cam asta e totul! Urmeaza sa boot-ati de pe un disk cu Norton Ghost, spre exemplu, si creati imaginea statiei in cauza. Pe celelalte computere, boot-ati  tot de pe disk-ul cu Norton, Acronis etc. si selectati „Restore”.

Daca operatiunea vi se pare complicata sau riscanta, sunati la PC Laptop0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri si vom rezolva problema rapid si profesionist, inclusiv implementarea pe celelalte calculatoare ale retelei firmei dumneavoastra.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.