Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART

 

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART - Check now

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART – Check now

Toata lumea, adica toti producatorii si toti reparatorii, recomanda insistent sa se faca periodic verificari ale hard disk-ului, inclusiv executarea unor teste de verificare a suprafetei.

 

 

Orice varianta de Windows are „in dotare” (adica in Instrumentele de administrare – Administrativ Tools) un program de acest tip – Check disk, Check now sau ceva de genul asta (vezi foto).

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART - Check now - Rezultatul

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART – Check now – Rezultatul

Din pacate acesta nu este suficient de util,  rand pentru ca depisteaza erorile si defectiunile dupa ce s-au produs (dupa ce raul a fost facut) si nu prognozeaza in nici un fel posibilitatea aparitiei acestora.

 

Sunt foarte multe programe care diagnosticheaza si anticipeaza aparitia unor defectiuni, unele, foarte bune, fiind si gratuite. Vom discuta despre trei dintre ele, dumneavoastra urmand sa stabiliti care dintre ele indeplineste criteriile subiective pe care le considerati primordiale.

 

 

 

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART - CrystalDiskInfo

Programe de diagnosticare care utilizeaza SMART – CrystalDiskInfo

CrystalDiskInfo este un program gratuit foarte usor de utilizat, care utilizeaza atributele SMART si afiseaza informatii despre hard disk (Serial Number, Firmware, Interface, Transfer Mode, Temperature etc.) si poate fi descarcat fie sub forma de executabil fie sub forma de arhiva si care are incluse mai multe limbi pentru interfata si mai multe teme.

Programul este, dupa cum spune si numele, este unul informativ, care, imediat dupa instalare afiseaza toate informatiile si atributele SMART, inclusiv temperatura, numarul de porniri si numarul de ore de functionare. Are optiuni – in afara de 12 teme japoneze – de a porni odata cu calculatorul si de a mentine si functionarea in backround. Are suport pentru limba romana.

 

Urmatorul program de care vom discuta, este PassMark DiskCheckup, program de asemenea gratuit, care are si alte optiuni interesante, dar si o „bulina neagra”: nu poate scana hard disk-uri externe. Articolul de maine, Alte programe de diagnosticare ale hardului.

 

Daca aveti vreo problema cu sistemul dumneavoastra de calcul, oricare ar fi el, sunati la PC Laptop0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor testa rapid si profesionist hard disk-ul sau intregul sistem si veti sti daca aveti sau de ce sa va ingrijorati.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.