Alte programe de diagnosticare ale hardului

Alte programe de diagnosticare ale hardului

 

Alte programe de diagnosticare ale hardului

Alte programe de diagnosticare ale hardului

Astazi vom prezenta un alt program gratuit, care se numeste PassMark DiskCheckup, care, desi nu poate scana hard disk-uri externe, are multe alte optiuni, unele dintre ele foarte interesante.

Alte programe de diagnosticare ale hardului - PassMark DiskCheckup

Alte programe de diagnosticare ale hardului – PassMark DiskCheckup

Programul se poate descarca (ultima varianta este v3.3 / build 1000 – lansat pe 5 februarie 2015) de pe site-ul producatorului – PassMark Software – si este gratuit pentru utilizare „casnica”, iar pentru firme costa 19 $. Dupa instalarea rapida si care nu pune probleme, aveti deja informatii din domeniul SMART: perioada de functionare (Power on Time), raport de erori irecuperabile (Reported Uncorrectable Errors), rata erori de citire (Raw Read Error Rate), numarul curent de sectoare instabile (Current Pending Sector Count), cicluri de pozitionare capete ( Load Cycle Count), durata pozitionare capete (Head Flying Hours), numarul total de pozitionari pe hard disk (Logical Block Adresing Read), comenzi de time-out (Command Timeaout), protectie cadere libera (Free Fall Protection), durata de atingere a rotatiei maxime (Spin Up Time) si chiar temperatura (Temperature).

Alte programe de diagnosticare ale hardului - PassMark DiskCheckup -- Configurare

Alte programe de diagnosticare ale hardului – PassMark DiskCheckup — Configurare

Un alt avantaj semnificativ este posibilitatea de a seta – din tab-ul „Configurare” – daca doriti sa fiti avertizati, in conditiile depasirii limitei maxime a paramatrilor, printr-un mesaj in fereastra de lucru sau prin e-mail. De asemenea se mai poate stabili timpul dupa care sa se faca auto-refresh-ul si – un element important – sa se permita inregistrarea atributelor SMART (Record SMART atributes for TEC computation) pentru evaluarea de tip TEC. Inregistrea evolutiei atributelor SMART sunt folosite (daca sunt suficient de multe date) pentru a anticipa momentul in care este posibil sa apara prima defectiune (vez foto).

Alte programe de diagnosticare ale hardului - posibilitati de rulare

Alte programe de diagnosticare ale hardului – posibilitati de rulare

Exista doua posibilitati de rulare a testului: unul foarte scurt, intre unul si cinci minute, sau unul extins, mai mult de 10 minute (poate dura pana la 45 de minute), ambele fiind capabile sa verifice si erorile unitatii si sa le si exporte in format .txt (vezi foto).

 

 

In articolul de maine vom aborda prezentarea unui alt program de verificare si monitorizare a hard disk-urilor care, pe langa alte caracteristici, are si o alta caracteristica interesanta: portabilitatea. Programul poate fi utilizat, fara instalare, direct, deci… cititi si Un program performant de verificare a hardului.

 

Daca aveti vreo problema cu sistemul dumneavoastra de calcul, oricare ar fi el, sunati la PC Laptop0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor testa rapid si profesionist hard disk-ul sau intregul sistem si veti sti daca aveti sau de ce sa va ingrijorati.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.