Primul ajutor in cazul aparitiei badurilor

Primul ajutor in cazul aparitiei badurilor

 

Primul ajutor in cazul aparitiei badurilor - in primul rand scanarea pentru erori

Primul ajutor in cazul aparitiei badurilor – in primul rand scanarea pentru erori

… „si nu numai”, ar fi continuarea pe care orice „priceput intr-ale calculatoarelor” ar include-o in prima si cea mai importanta recomandare: faceti periodic cópii de siguranta, pe alta partitie sau, si mai bine, pe un suport extern. Acest „sfat” devine imperios necesar a fi aplicat in cazul in care apare chiar si un singur „bad”, pentru ca, in mod sigur, vor aparea , in curand, altele, multe altele…

Termenul – „backup” – este foarte cunoscut, il stie toata lumea dar.. nimeni nu-l foloseste!

Sunt doua moduri de a face aceste salvari de siguranta: salvarea sistemului de operare, cu absolut toate programele care sunt instalate precum si configurarile lor, si copia fisierelor curente, de lucru sau documente personale, in mod comprimat sau nu.

Primul are marele avantaj ca scurteaza foarte mult timpul de restaurare a sistemului pe un hard disk nou – de ordinul a 20-30 minute – fata de o instalare „from scratch”, unde se strang multe ore de munca, in conditiile in care, in afara sistemului de operare, mai trebuie instalate si o multitudine de programe, la care, normal, urmeaza sa fie refacute toate configurarile necesare. La o instalare noua, se pierd si unele informatii si date, cum ar fi configurarile speciale ale unor aplicatii, dar si contactele din clientul de email, spre exemplu.

Sunt multe programe care pot face acest lucru, cele mai cunoscute si utilizate fiind  Norton Ghost,  Clonezilla, True Image (Acronis).

Al doilea tip de salvare de siguranta este copierea in alta locatie a fisierelor importante de pe hard disk, copiere care, in mod obisnuit se face sub forma unor arhive comprimate, pentru a ocupa mai putin staptiu, iar in cazul in care arhiva este foarte mare, impartita in mai multe volume, pentru eventuala lor copiere pe un altfel de suport, cum ar fi DVD-uri. Eu personal prefer copierea fisierelor necomprimate, motivul fiind ca daca unul din volumele arhivei, din diferite motive, este corupt, toata arhiva devine inutilizabila si datele se pierd iremediabil. Si in acest caz sunt multe programe care pot efectua aceasta sarcina, voi prezenta insa unul verificat ani in sir si care, dupa stabilirea setarilor respective, va face acest lucru in mod automat: Ainvo Copy.

Vom continua discutia pe aceasta tema – primul ajutor in cazul aparitiei badurilor – si in articolul urmator: Alte masuri de luat la aparitia badurilor.

Daca aveti orice fel de probleme cu hard disk-ul, este cel mai indicat lucru sa inchideti laptopul sau sistemul de calcul si sa veniti cu el la Service-ul nostru – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor rezolva problema rapid si profesionist.

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.