Poate fi Windows 10 mai rapid?

Poate fi Windows 10 mai rapid?

 

Poate fi Windows 10 mai rapid? Da, poate, desi este cel mai rapid si cel mai bun de pana acum, pentru ca intotdeauna e ste loc de mai bine, nu? Perfectiune nu exista, deci exista in permanenta o posibilitate de imbunatatire, in cazul sistemelor de operare acest lucru depinzand si de cerintele utilizatorului. Un sistem de operare, ca si aplicatiile, de alt fel, prezinta o multitudine de caracteristici, care pot fi activate sau dezactivate, dupa necesitati, o mare variatate de optiuni, tocmai pentru a multumi marea varietate de utilizatori, diverse setari, utile pentru unii, dar complet inutile pentru altii, astfel incat se pot obtine foarte multe „variante” de utilizare.

Se pot obtine timpi mai scurti la pornirea calculatorului (boot-are) – prin dezactivarea unor optiuni cum ar fi solicitarea unui nume de utilizator si a unei parole, prin dezactivarea unor efecte, cum ar fi animatiile – sau la terminarea lucrului, adica la inchiderea computerului. In continuare, vom vedea cum se pot realiza aceste lucruri, „economia” de timp putand fi de la cateva secunde la zeci de secunde!

Poate fi Windows 10 mai rapid - Comanda netplwiz

Poate fi Windows 10 mai rapid – Comanda netplwiz

Pentru dezafectarea interogarii user / pasword, faceti click pe „Start”, coborati pana la „Cautare” si tastati „netplwiz” (vezi foto) si „Enter”. In fereastra care se deschide, se de-bifeaza „Utilizatorii trebuie sa introduca un nume de utilizator si o parola pentru a utiliza acest computer” („User must enter a username and password to use this computer”) si se apasa pe „Apply” (vezi foto),

Poate fi Windows 10 mai rapid - Autentificare automata la pornire

Poate fi Windows 10 mai rapid – Autentificare automata la pornire

apoi se introduce numele celui care utilizeaza computerul – in cazul in care exista mai multi utilizatori – si parola corespunzatoare. In viitor, cu acest username si cu acesta parola, sistemul se va autentifica automat.

Dezafectarea efectelor se obtine intr-un mod asemanator: „Start” – se tipareste la tastatura „sysdm.cpl” – „Enter”, apoi in fereastra care se deschide se merge la tab-ul Advenced si se face click pe butonul „Setari” din sectiunea „Performanta”. Se va deschide o noua fereastra, „Optiuni performanta”, unde se va de-bifa optiunea „Animare ferestre la minimizare si la maximizare” („Animate windows when minimizing and maximizing”) – in acelasi timp se va muta si punctul negru, de la „Windows va alege optiunile cele mai bune pentru computerul meu” la „Particularizare” (vezi foto).

Poate fi Windows 10 mai rapid - Setare eliminare animatii

Poate fi Windows 10 mai rapid – Setare eliminare animatii

Poate fi Windows 10 mai rapid? Da, poate, chiar si la inchidere!

Pentru oprirea rapida a computerului, se poate crea o scurtatura pe desktop, astfel incat sa inchideti calculatorul printr-un singur click, pe aceasta. Realizarea este simpla, se face click dreapta pe desktop si se alege „New Shortcut” si in fereastra care apare se tasteaza (fara ghilimele J ): „%windir%\System32\shutdown.exe /s /t 0”, apasati „Urmatorul” („Next”) si, dupa ce dati un nume  –  „Inchidere”, „Power Off”, „Iesire” etc. – urmeaza „Terminare” si… gata! Cand veti dori sa inchideti calculatorul, cu un singur click (in loc de trei: Start – PowerOff – Inchidere) veti rezolva, rapid, problema.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.