Placi video (aproape) ieftine si bune

Placi video (aproape) ieftine si bune

 

– constituie un subiect la ordinea zilei in conditiile in care se intrevede un final de an care va fi fulminant din punct de vedere al aparitiei unor noi variante de jocuri, asteptate cu nerabdare de gamerii indarjiti! Acestia nu se uita la bani cand este vorba de pasiunea lor! Dar… inevitabil trebuie sa se limiteze la posibilitati, de aceea vom vorbi despre placi video performante dar de buget

Placi video (aproape) ieftine si bune

Placi video (aproape) ieftine si bune

mediu, adica „aproape”ieftine, comparand cu preturile „de top”, cum ar fi ASUS AMD Radeon Dual R9 290X dual GPU ROG Ares III, 8192 MB, GDDR5, 1024 bit HDMI, DVI, Display Port, Liquid Cooling, pe care o gasiti la eMAG la „numai” 8.100 lei, adica 81 milioane de lei vechi! Presupunand ca majoritatea oamenilor nu dispun de o asemenea suma pentru a se juca, am avut in vedere doar placi sub 2000 lei dar si peste 800, cu bune performante raportate le pret.

Cea mai ieftina din acest top ar fi placa video Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 950 OC WF2, 2048MB, GDDR5, DVI, HDMI, DisplayPort, WindForce 2X Cooling System – 885 lei / de astazi, promotie: 790 lei – care poate contraria prin BUS-ul de doar 128 de biti dar, surpriza, suporta chiar rezolutii 4K (Ultra HD) si este la fel de buna ca GTX 670 care, in variant resigilata are pretul de 1.870 lei (eMAG). Se comporta foarte bine in jocuri dar asta depinde si de celelalte component ale computerului.

 

Placi video (aproape) ieftine si bune

Placi video (aproape) ieftine si bune – racirea placii MSI nVidia GeForce GTX 960

A doua ca pret ar fi placa video MSI nVidia GeForce GTX 960 Twin Frozr V Gaming, 2048MB, GDDR5, 128bit, PCI-E, HDMI, DVI, 3 x Display Port – 1.100 lei – (astazi tocmai a intrat la promotie:

989.99 lei!), aceasta avand niste noutati constructive menite sa imbunatateasca racirea placii: tehnologia Airflow Control cere directioneaza mai bine aerul pe conducte prin folosirea deflectoarelor

de pe radiator si arhitectura SuperSU prin care procesorul graphic este racit prin intermediul unei placi masive de cupru, placata cu nichel si conectata la tevi de racire de 8 mm. Un alt punct forte a placii este utilizarea tehnologiei Zero Frozr prin care se elimina zgomotul ventilatoarelor prin oprirea lor atunci nu se joaca si nu este necesara racirea intensa.

A treia si cea mai scumpa este placa video Gainward NVIDIA GEFORCE GTX 970 PHANTOM, 4096MB, GDDR5, 256bit, mini HDMI, 3x mini Display Port, DVI – 1820 lei – la promotie eMAG 1.630 lei – este pentru cei care nu au problem cu finantele si isi doresc o placa buna care sa ii satisfaca din toate privintele. Beneficiaza de tehnologia PhysX pentru accelerare hardware de procesoare puternice multi-core, de nVidia 3D Vision, care combina ochelarii wireless cu softul avansat 3D Vision obtinandu-se o lume 3D stereoscopica – se pot viziona si filme 3D sau fotografii 3D si, nuin ultimul rand, tehnologia SLI care foloseste doua placi video in parallel, precum si de alte 9 tehnologii pe care nu vi le mai spun ca sa nu va incarcati memoria inutil! Doar atat: merge traznet la cele mai complexe jocuri.

Aveti de unde alege daca aveti suficienti bani! Daca nu… cititi Cele mai ieftine placi bune!

 

Joaca placuta!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.